Met de toename van het aantal WiFi gebruikers en mobiele applicaties is er steeds meer behoefte aan mobiel dataverkeer. Daarbij is een stabiel netwerk van belang. Hiervoor zijn verschillende WiFi oplossingen in te zetten. Wij komen regelmatig organisaties tegen waarbij het WiFi netwerk niet optimaal functioneert. Zij hebben last van WiFi problemen. Waardoor kunnen deze WiFi problemen veroorzaakt worden?

Afhankelijkheden WiFi problemen

Er zijn verschillende afhankelijkheden die voor WiFi problemen kunnen zorgen. Denk hierbij aan WiFi problemen zoals een te hoge belasting van het netwerk door het aantal mensen die gebruik maken van de toegangspunten of WiFi problemen aangaande omgevingsfactoren zoals constructies in gebouwen. Maar u kunt ook denken aan WiFi problemen welke veroorzaakt worden door een interferentie op het netwerk door andere electronische apparaten of nieuwe updates die niet communiceren met uw WiFi toegangspunten.

Om uw WiFi problemen op te lossen kunnen we een netwerkanalyse voor u uitvoeren om te bepalen welke factoren in uw organisate of omgeving de WiFi toegankelijkheid belemmeren. Op deze manier wordt duidelijk op welke vlakken de WiFi problemen zich bevinden en hoe de WiFi problemen kunnen worden aangepakt om een goede connectiviteit te kunnen realiseren.

Wilt u meer weten op welke wijze wij u kunnen ondersteunen bij mogelijke WiFi problemen? Neem contact met ons op via het telefonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.