Gerben Wijnberg, Manager ICT bij Voskamp Groep deelt zijn ervaringen over de dienstverlening vanuit DataVisual.

Voskamp Groep, een organisatie van inmiddels 325 medewerkers, is actief in de bouw, industrie en beveiliging. De dienstverlening is zeer divers denkend aan diensten op het gebied van de timmerindustrie tot producten op het gebied van deurtechniek, aluminium of zonnepanelen. Daarnaast hecht Voskamp veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo heeft Voskamp Groep op een succesvolle manier een aantal concrete maatregelen genomen om de milieuprestaties te verbeteren. Het op een milieuverantwoorde manier afvoeren en verwerken van afvalstoffen is verankerd in het bedrijfsproces.

In 2014 zijn wij in contact gekomen met DataVisual vanwege de behoefte aan een centraal gemanagde Wi-Fi oplossing om de logistiek nog efficiënter te laten verlopen. De behoefte aan een Wi-Fi oplossing is ontstaan, doordat we onze logistiek efficiënter wilden inrichten. De ondersteuning hierbij met behulp van Wi-Fi maakt dit mede mogelijk. Het is de bedoeling dat we met ons ERP systeem, in combinatie met de Wi-Fi handscanners, de logistieke processen sneller kunnen doorlopen en daarnaast de foutmarge tot een minimum kunnen beperken. Tevens krijgen we meer grip op onze voorraad. De Wi-Fi oplossing die we hiervoor inzetten is het centraal gemanagde Wi-Fi netwerk van Aerohive. De reden dat we voor deze oplossing gekozen hebben werd bepaald door meerdere factoren. Zo is de Wi-Fi oplossing flexibel (cloud gebaseerd) en daarnaast schaalbaar, waardoor de oplossing makkelijk uit te breiden is op het moment we groeien. Daarnaast kunnen we vanuit één redundant opgebouwd centraal management systeem alle Wi-Fi toegangspunten vanuit de hoofd- en nevenlocaties in Nederland beheren.

De uitrol van de vestigingen

Na een succesvolle pilotfase in Almelo zijn er in de 10 overige groothandelsvestigingen site survey dekkingstesten uitgevoerd en naar aanleiding hiervan de accesspoints geplaatst. De samenwerking met DataVisual als partner verliep hierbij soepel en de werkzaamheden zijn netjes uitgevoerd. Daarnaast zijn de communicatielijnen kort, waardoor we snel kunnen schakelen indien dit nodig is. Ook hebben zij ons ontzorgd in de communicatie met derde partijen. Op dit moment zijn we bezig met 2e fase om de kantoorruimtes te gaan voorzien van Wi-Fi, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de oplossing en de functionaliteiten ervan. Met betrekking tot het gehele project praten we over een oppervlakte van ongeveer 36.000 m2.