Er zijn vele merken en soorten VoIP telefoons. Iedere VoIP telefoon heeft eigen (specifieke) functionaliteiten. Voor het kiezen van een juiste oplossing is het goed te weten wat gebruikers binnen uw organisatie nodig hebben en welke wensen en vereisten u stelt aan een VoIP telefoonoplossing. Voor de meeste gebruikers kan een standaard VoIP telefoon prima volstaan.

Diverse soorten VoIP telefoons beschikbaar

De afmeting van het telefoondisplay, beschikbare functionaliteiten zoals het opnemen van een gesprek, het aantal programmeerknoppen; diverse opties die bij de keuze VoIP toestel belangrijk kunnen zijn.
Voor een receptie wordt vaak gekozen voor een uitgebreide VoIP oplossing/telefoon met meer programmeerbare snelkeuzetoetsen en een groter display. Deze uitgebreide VoIP telefoon biedt meestal een headsetaansluiting, zodat een (on)bedrade headset kan worden aangesloten. Mogelijkheid tot een combinatie van spraak en video door het gebruik van een IP camera; hierdoor wordt het mogelijk om via de VoIP telefoon een video conferentie te starten met medewerkers op bijvoorbeeld nevenvestigingen of direct met klanten. DataVisual is leverancier van meerdere merken VoIP telefoons waaronder Polycom, Aastra, Tiptel en Cisco.

VoIP telefoon in uw vergaderruimte(s)

Voor het houden van vergaderingen zijn speciaal ontwikkelde VoIP telefoons beschikbaar. In kleinere ruimtes kan een standaard VoIP telefoon prima volstaan. In grotere vertrekken wordt meestal gekozen een vergaderoplossing; een VoIP telefoon met meerdere gevoelige microfoons, zodat elke gesprekspartner goed en duidelijk verstaanbaar is. Hierbij is een IP camera als uitbreding beschikbaar die een videoconferentie mogelijk maakt.

Kort gezegd is er voor iedere situatie een VoIP oplossing beschikbaar. Wilt u meer informatie over VoIP telefonie en weten wat de kostenbesparingen zijn voor het bellen via VoIP?

Neem dan contact met ons op via 0547-380777 of door het invullen van het contactformulier, rechtsboven op deze pagina.