VMware is een hypervisor die ingezet kan worden om virtualisatie tot stand te brengen. VMware is hierbij de laag die tussen de software en hardware zit en zorgt ervoor dat het systeem dat opgebouwd is hardware onafhankelijk is. Met name doordat VMware zorgt voor veel flexibiliteit biedt VMware meerdere voordelen. Denk hierbij aan de schaalbaarheid, uitwisselbaarheid en een mogelijke reducatie van de energiekosten. VMware is geschikt voor elke type organisatie, zowel voor MKB organisaties als enterprise organisaties.

Functionaliteiten

VMware is schaalbaar, wat inhoudt dat onderlinge geheugens van de virtuele machines (VM Guests) aangepast kunnen worden. Daarnaast is de harde schijf ruimte makkelijk uit te breiden voor opschaling van de hoeveelheid data. VMware kan hierbij tevens voorzien van een tijdelijke opschaling. Daarnaast zijn de virtual machines onderling uitwisselbaar naar de verschillende hosts en onafhankelijk van fysieke hardware veranderingen. Op het moment dat bijvoorbeeld de hardware crasht kan middels VMware de server overgezet worden op andere hardware als deze in een cluster is opgebouwd.

Toegepast worden op diverse servers

Doordat de hardware tegenwoordig vrij krachtig is kunt u met VMware optimaal gebruik maken van de hardware. Daarnaast kan VMware zorgen voor een reductie in de energiekosten, doordat meerdere fysieke servers gereduceerd kunnen worden naar gemiddeld minder fysieke servers. Tevens kan VMware worden toegepast op divers servers zoals Citrix, Linux, SQL server, SAP, Windows etc. Aangezien middels VMware de virtuele machines slechts uit bestanden bestaan, zijn de virtuele machines eenvoudig te verplaatsen. Tevens wordt het volledig back-uppen van data een stuk eenvoudiger.

Wilt u meer weten aangaande de dienstverlening m.b.t. VMware? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.