De eerste twee wedstrijden in de VIRO Criterium Cup Twente zitten erop en er zijn er ook nog twee te gaan. Met de Ronde van Oldenzaal zondag op het programma is in het algemeen klassement alles nog mogelijk.

Maar dat is dit jaar niet het enige klassement waarom gestreden wordt. Dit jaar is namelijk ook het DataVisual Sprintklassement toegevoegd. En daarin is de spanning op dit moment zelfs om te snijden.

Waar in het algemeen klassement ook de einduitslag meetelt van iedere koers, worden voor het DataVisual Sprintklassement per wedstrijd twee sprints verreden. De winnaar krijgt 6 punten, de tweede renner 4 punten, de derde 3 punten, de vierde 2 punten en de vijfde 1 punt. Op dit moment zijn er zowel bij de mannen als de vrouwen dus vier sprints verreden.

Hoewel je natuurlijk zomaar een sprint kunt missen en daardoor dan ook veel punten verliest, hebben twee vrouwen toch al wel afstand genomen van de rest. Ronde van Markelo winnares Leonie Lubbinge heeft tot nu toe 18 punten weten te verzamelen. Annet Pit uit Deventer heeft er slechts één minder. Op de derde plaats volgt Paulien Koster, de winnares van de Ronde van Borne. Zij heeft nu negen punten.

Bij de mannen is het zowaar nog spannender. Daar is de stand bovenin namelijk gelijk tussen de winnaars van de eerste twee koersen. Wim Kleiman en Peter Schulting hebben allebei 13 punten. Hun voorsprong is echter ook minimaler. Per Wiggers volgt op vier punten, Robin Lowik op vijf en Joey van Rhee op zeven. Mocht de stand ook na de slotwedstrijd gelijk zijn, dan is de wedstrijduitslag van de Ronde van Goor doorslaggevend.

Klik hier voor de tussenstanden in de klassementen

(Bron: website CriteriumCupTwente.nl)