Tegenwoordig zijn ICT’ers waardevoller dan ooit. Loopt de infrastructuur niet soepel, dan ligt het bedrijf in het ergste geval stil.

Gelukkig zijn er tegenwoordig technieken en benodigdheden die ingezet kunnen worden om dit te voorkomen.Echter geeft het wel aan hoe afhankelijk we zijn van de technologie, maar vraagt het ook steeds meer efficiëntie en effectiviteit van de medewerkers zelf. Nog nooit kregen we zoveel informatieprikkels binnen via de e-mail dan tegenwoordig.

Nog steeds schrijven ICT’ers en andere medewerkers binnen organisaties to do’s op papier, zetten mails terug op ongelezen, gebruiken gele post it’s, vlaggetjes in het mailsysteem of onthouden dingen simpelweg in hun hoofd. Kort gezegd heeft de hele ICT-opmars het werk voor iedereen een stuk makkelijker gemaakt door o.a. het werken in de cloud, maar is het soms de uitdaging om alle informatie te verwerken.

Daar komt bij dat de werkdruk binnen de ICT-sector toeneemt. Voor de huidige ICT’er wordt het steeds belangrijker om te beschikken over sterke communicatieve vaardigheden en nauw betrokken te zijn bij de bedrijfsvoering. Samengevat stelde Neelie Kroes eerder: “De ICT-sector is de nieuwe ruggengraat van de Europese Economie”. Dit biedt enorme kansen maar tegelijkertijd vraagt dit ook overzicht en controle in het werk te behouden. Hoe? Het eigen maken van onder andere New Time Management! New Time Management helpt u beter om te gaan met onderstaande knelpunten:

  • … Tijdsdruk en soms stress;
  • … De mailbox loopt vol;
  • … Vele onderbrekingen creëren onrust;
  • … Optimistische deadlines;
  • … Werk en privé zijn lastig te scheiden;
  • … Soms vergeet je afspraken;
  • … Je kunt je doel(en) niet altijd behalen.

Herkenbaar? Maak kennis met New Time Management via onze zusterorganisatie FocusXL door deel te nemen aan een gratis lunch & learnsessie via deze link.