Voor logistieke processen kan Wi-Fi een belangrijke ondersteunende factor zijn. Wi-Fi kent diverse functionaliteiten die een toegevoegde waarde kunnen leveren om logistieke processen efficiënter in te richten.

Wi-Fi scanner t.b.v. logistieke processen

Een voorbeeld is een logistiek medewerker die tijdens het logistieke proces te maken krijgt met tal van handelingen zoals het invoeren van artikelen in een ERP systeem. Met een Wi-Fi handscanner kunnen eenvoudig artikelen worden opgenomen in het desbetreffende informatiesysteem met minimale handelingen om de gegevens in te voeren. Tevens is deze werkwijze relatief minder foutgevoelig om informatie te verzamelen ter bevordering van de logistieke processen.

Location based services t.b.v. logistieke processen

Een ander voorbeeld van ondersteuning aangaande de logistieke processen is het gebruik van location based services middels het Wi-Fi systeem, waarbij u via RFID de locatie kunt bepalen van de artikelen binnen uw magazijn of distributiecentrum. Ieder pakket of pallet is hierbij voorzien van een barcode, die door een Wi-Fi handscanner gelezen wordt, om in de logistieke processen op te nemen. Hiermee wordt het mogelijk om het tijdsbestek van de afwikkeling m.b.t. de logistieke processen te verkorten. Er is minder tijd nodig om de artikelen op te zoeken, immers kunt u de exacte locatie via de software ophalen.

Wilt u meer informatie om met behulp van Wi-Fi uw logistieke processen efficiënter in te richten? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.