Veel bedrijven maken voor spraak en data communicatie nog steeds gebruik van ISDN verbindingen. Hierop werken nog veel telefooncentrales, alarminstallaties en frankeermachines.

KPN stopt met het leveren van de verouderde ISDN 1 & 2

Daarnaast zijn er nog vele internetdiensten die via de ISDN verbinding binnenkomen. Per 1 september 2019 zal KPN stoppen met het leveren van de verouderde ISDN 1 & 2 diensten en medio 2021 zullen ook ISDN 15-20 en 30 verbindingen uitgefaseerd worden.

Wat houdt dit precies in?

Al een lange tijd wordt er voor vaste telefonie in Nederland gebruik gemaakt van lijnen welke verbonden zijn met een telefonie-platform. Deze telefoondiensten verlopen via (lokale) telefooncentrales en het telefonie-platform van KPN. Het aantal gebruikers van deze telefoniediensten neemt de laatste jaren sterk af, veranderd klantgedrag, hoge kosten om het ISDN netwerk in stand te houden en het succes van bellen via internet dragen hieraan bij.

Help!

Wellicht maken jullie nog gebruik van deze verbindingen? Veel apparaten kunnen omgebouwd worden of voorzien worden van een oplossing welke VOIP verkeer kan omzetten naar een ISDN signaal. De appraten die omgebouwd kunnen worden hoeven technisch gezien dan niet vervangen te worden. Apparaten welke niet omgebouwd kunnen worden, dienen vervangen te worden voor een variant welke via je netwerk over het internet communiceert. De nieuwe generatie apparaten beschikken vaak al over nieuwe technieken en functies welke vaak van meewaarde zijn.

Hulp nodig? Wij denken graag mee voor een passende oplossing welke perfect aansluit bij jullie organisatie. Bel naar ons algemene nummer 0547-380777 en vraag naar Patrick Toenink.