Steeds meer organisaties werken in de cloud en dit biedt enorm veel voordelen. Denk hierbij aan het 24/7 kunnen werken op iedere gewenste locatie. 

Het koppelen van diverse ICT oplossingen en omgevingen of de mogelijkheden qua samenwerking binnen meerdere vestigingen. Echter is het werken in de cloud altijd goedkoper?

Cloud functionaliteiten

Of het werken in de cloud goedkoper is, is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan op welke wijze u uw cloud omgeving ingericht wilt hebben qua wensen en vereisten, van welke cloud diensten u gebruik wenst te maken en hoeveel gebruikers in uw omgeving zijn opgenomen. Daarnaast is bepalend welk type cloud omgeving het beste bij uw organisatie past. Wanneer u gebruik maakt van bedrijfsgevoelige informatie, dan is het aan te bevelen om gebruik te maken van een private cloud omgeving die specifiek voor uw organisatie wordt gebouwd. Daarmee zullen de kosten hoger uitvallen dan een shared cloud omgeving. Bij een shared cloud omgeving maakt u gebruik van een cloud omgeving waarbij meerdere organisaties, afgeschermd van elkaar, gebruik kunnen maken van diverse cloud diensten. Het voordeel hiervan is dat de kosten van de omgeving gedeeld worden en u zodoende voor een lager bedrag gebruik kunt maken diverse cloud diensten. Een eigenschap van een cloud dienst is echter dat het onderhoud en beheer van de omgeving altijd extern in beheer is. U kunt zich focussen op uw core business.

DV Cloud 3.0

Om op een flexibele wijze gebruik te maken van de beste mix van functionaliteiten voor het werken in de cloud, heeft DataVisual afgelopen jaar DV Cloud 3.0 geintroduceerd. Bij deze oplossing wordt uw ICT omgeving compleet ingericht op basis van uw wensen en vereisten, waarbij u flexibel bent op welke wijze u uw ICT faciliteiten aan uw medewerkers wilt aanbieden. Hierbij kunt u denken aan een combinatie van het werken in de cloud vanuit ons datacenter of Azure, externe SaaS oplossingen, lokale functionaliteiten, centraal werkplekbeheer, hosted telefonie en mobiele integratie mogelijkheden.

Wilt u meer informatie in hoeverre het werken in de cloud interessant is voor uw organisatie? Neem contact op met Patrick Toenink via het telefoonnummer 0547-380777. Hij adviseert u graag over de mogelijkheden!