DataVisual wordt de hoofdsponsor van een nieuw sprintklassement dat dit jaar verreden wordt tijdens de VIRO Criterium Cup Twente. 

Tijdens de wielerrondes in Markelo, Borne, Oldenzaal en Goor zullen zowel de mannen als de vrouwen strijden om het ‘DataVisual Sprintklassement’. Dat doen zijn in speciale tussensprints, waarin punten te verdienen zijn. Na vier wedstrijden vallen de eerste drie renners in het klassement in de prijzen.

“Wij vinden het geweldig om in te stappen bij de VIRO Criterium Cup Twente”, zegt Patrick Knijnenburg; “Bij DataVisual dragen wij sport een warm hart toe, daarom past het wielrennen en met name dit criterium, uitstekend bij ons. Bij het criterium gaat het om snelheid en vol voor je doelen gaan en dat is waar wij bij DataVisual ook voor staan. Toen wij door de organisatie benaderd werden, hoefden wij niet lang na te denken. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking en een succesvol DataVisual Sprintklassement.”

Ook Michiel Slot, mede-organisator van de VIRO Criterium Cup Twente, is blij met de nieuwe samenwerking; “Samen met de vier wedstrijdorganisaties en onze hoofdsponsor VIRO werken we er hard aan om de criteriums in Twente populairder te maken bij zowel de renners als het publiek. Dat DataVisual nu instapt is iets waar we allen erg blij mee zijn. Het sprintklassement brengt een extra impuls aan de wedstrijden. Voor de renners is het een mooie kans om extra op te vallen en wat te verdienen. Daarnaast brengt het voor het publiek meer spektakel in de koersen.”

Eindzege veel meer waard

De toevoeging van het sprintklassement is niet de enige verandering van het prijzenschema. Ook dat van het algemeen klassement van de VIRO Criterium Cup Twente is opgehoogd. Zo gaan de winnaar bij de mannen en winnares bij de vrouwen dit jaar bijna drie keer zoveel verdienen als in 2016. Voor hen ligt een bedrag van 500 euro klaar wanneer zij de VIRO Criterium Cup Twente 2017 op hun naam schrijven.