IaaS staat voor ‘Infrastructure as a Service’. Bij IaaS oplossingen worden IT-infrastructuurvoorzieningen (zoals o.a. servers, netwerkapparatuur en virtuele netwerken) gevisualiseerd aangeboden via een netwerk. DataVisual biedt IaaS diensten aan onder de naam ‘co-location‘. Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij we u kunnen ondersteunen met betrekking tot IaaS. Denk hierbij aan redundante (internet)verbindingen, switches, firewalls etc. 

Voordelen outsourcen IaaS omgeving

Het outsourcen van de IaaS omgeving heeft als voordeel dat de hardware op een zeer veilige locatie is ondergebracht (Nederlands datacenter) en uw data vanaf elke gewenste locatie kunt gebruiken. Tevens kan DataVisual ervoor zorgen dat de beschikbaarheid en prestaties van uw IaaS omgeving continu in de gaten worden gehouden. Daarnaast zijn risico`s aangaande IaaS m.b.t. de externe beveiliging, stroomvoorziening, brand- en waterbeveiliging voor u afgedekt volgens diverse certificeringen van het datacenter. DataVisual kan het u zelfs mogelijk maken om uw IaaS omgeving vanuit meerdere datacentra aan te bieden.

Wilt u meer informatie over onze IaaS dienstverlening en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.