De laatste jaren is hosted telefonie flink in opmars gekomen, doordat de telefonie steeds vaker onderdeel wordt van de ICT omgeving. Deze combinatie biedt extra mogelijkheden in het aantal functionaliteiten. Denk hierbij aan o.a. de integratie van vaste en mobiele telefonie. Daarnaast is het mogelijk om locatie onafhankelijk te werken. Hosted telefonie maakt onderdeel uit van VoIP telefonie, waarbij de centrale wordt geplaatst in het datacenter. Echter is er ook een andere variant mogelijk van VoIP, waarbij er een IP telefooncentrale wordt geïnstalleerd bij u op locatie. Beide telefonie diensten worden verzorgd door DataVisual.

Hosted telefonie + integratie vast en mobiele nummers

Wanneer er integratie wordt toegepast van vaste en mobiele telefonie, gedraagt uw GSM of smartphone zich binnen de hosted telefonie omgeving als een vast toestel. Het is vervolgens mogelijk om via uw hosted telefonie oplossing middels verkorte nummers kosteloos naar uw GSM te bellen en van vast naar mobiel door te schakelen. Al het belverkeer kunt u daarbij plaats laten vinden tegen een vast tarief per gebruiker middels een vaste en/of mobiele telefoon. Op deze manier weet u eenvoudig welke kosten er worden gemaakt op basis van hosted telefonie per medewerker.

Hosted telefonie + locatieonafhankelijk werken

Binnen een hosted telefonie oplossing is het mogelijk locatie onafhankelijk te gaan werken. U kunt meerdere (inter)nationale locaties in het hosted telefonie platform opnemen en wanneer het wenselijk is kunt u centraal uw inkomende telefoonverkeer afwikkelen. Denk hierbij aan een centrale telefoniste die voor meerdere locaties gesprekken kan doorverbinden naar de juiste persoon of afdeling binnen de hosted telefonie omgeving.

Dit zijn enkele functionaliteiten die hosted telefonie ondersteund. Wilt u meer weten over de hosted telefonie functionaliteiten en op welke wijze het meerwaarde kan creëren voor uw organisatie? Neem dan vriijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.