Werken in de Cloud betekent voor ons een simpele manier om waar dan ook te kunnen werken in je eigen omgeving. Hierbij maakt het niet uit of dit op een werkplek in een van onze vestigingen, thuis of onderweg is. De werkomgeving is hierbij altijd hetzelfde, welke device ook gebruikt wordt. Zo werken wij op kantoor met Thin Clients en onderweg met mobiele devices zoals IPad en smartphone (middels een app). Zo heeft iedereen op een eenvoudige manier toegang tot de Cloud.

Het grote voordeel van het werken in de Cloud is dat wij werken met meerdere servers die in een veilig datacenter staan. Hierdoor is de kans op uitval zeer klein. Iedereen altijd beschikt over dezelfde software versies en hierdoor is er minder kans op problemen en ‘bugs’. DataVisual zorgt ervoor dat alle hard- en software altijd up to date is.

Wij werkten voorheen met eigen servers op ons hoofdkantoor en met diverse verschillende pc’s met allerlei varianten en software versies. Dit was weliswaar een goed werkende omgeving maar had wel de nodige aandacht en onderhoud en dus veel tijd van onze eigen mensen nodig. Wij hebben daarom gekeken naar andere oplossingen. Na een gedegen afweging van een aantal partijen hebben wij gekozen voor DataVisual. Hierbij is niet alleen gekeken naar de kwaliteit en prijs van de aanbieders maar ook het gevoel van de mensen waar we mee zouden gaan samenwerken.

Achteraf bleek de uitdaging toch wat groter dan vooraf gedacht voor beide partijen maar de manier waarop DataVisual ons tijdens dit proces begeleidde heeft toch tot een prima werkende Cloud omgeving geleid. Hierbij is door DataVisual veel tijd gestoken in het testen en implementeren van de niet standaard software oplossingen die wij gebruiken, o.a. van Volvo Trucks. Wij werken inmiddels al ruim 2 jaar naar volle tevredenheid in de Cloud omgeving en zijn hier heel tevreden over.

Kortom, DataVisual en Harbers Trucks “partners in business”!