Flexwerken is ook wel een andere term voor het nieuwe werken, waarbij het mogelijk is om te werken op iedere gewenste locatie, tijdstip en duur. Om het flexwerken mogelijk te maken is het van belang dat uw ICT omgeving hierop afgestemd is. Daar komt bij dat steeds meer medewerkers verwachten dat hierin gefaciliteerd wordt ten opzichte van een aantal jaren geleden. De samenleving verandert immers en daardoor ook de wijze waarop het werk verricht wordt.

Er wordt steeds meer een werkomgeving gewenst die flexibiliteit biedt, mede door de technologische ontwikkelingen waarbij het flexwerken is ontstaan. Uiteraard zal het flexwerken bij de ene branche meer van toepassing zijn dan het flexwerken bij de andere branche.

De mogelijkheden aangaande flexwerken

Op welke wijze het flexwerken gefaciliteerd wordt is geheel afhankelijk van de wensen en vereisten die u stelt waaraan een werkomgeving aan dient te voldoen. Er zijn inmiddels diverse cloud oplossingen die in kunnen spelen op het flexwerken, denk hierbij aan het werken in de cloud middels cloud desktop, bellen via internet en de mogelijkheden van een draadloze internetverbinding. U kunt ook denken aan webapplicatie ontwikkeling, waarbij de software op iedere gewenste locatie (met een werkende internetverbinding) te benaderen is. Kortom er zijn diverse mogelijkheden waarmee het flexwerken gefaciliteerd kan worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden aangaande flexwerken voor uw organisatie en/of bent u op zoek naar een ICT-partner die hierin voorziet? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in. Wij adviseren u graag.