U wilt graag investeren in een software oplossing waarmee uw bedrijfsprocessen ondersteund worden maar u weet niet of de gekozen oplossing duurzaam is en voorbereid is op de toekomst?

Het kan zomaar zijn dat oplossing die nu hip en modern is over een aantal jaar weer ouderwets is of nog erger, niet meer voldoet aan de wensen die u op dat moment heeft. Herkent u deze situatie?

Elke dag met een back-up disc onder de arm..

Voordat we het gaan hebben over de hedendaagse proces automatisering neem ik jullie even mee terug hoe het tien jaar geleden er aan toe ging. Tien jaar geleden werkten we op PC`s met Windows XP, een beeldscherm met beeldbuis, kwam de iPod uit en was het investeringen in het verkopen via internet nog niet zo belangrijk als nu. Bol.com had bijvoorbeeld in zijn historie tot op dat moment nog geen euro winst geboekt. De applicaties die we destijds ontwikkelden bestonden voor het overgrootte deel uit maatwerk software. De vraag die toen gesteld werd, was of een applicatie een webapplicatie (met al zijn beperkingen) moest worden of een client-server applicatie met software die je op je eigen PC moest installeren. Het was destijds nog best ‘eng’ om al je data vanuit een webapplicatie in een datacenter onder te brengen en hierbij te werken vanuit de cloud. Elke dag met een back-up disc onder de arm het kantoor uitlopen werd nog als veilig ervaren. Onze interne processen registreerden we in ITSM, een client-server applicatie als oervoorloper van ons eigen ICM, welke momenteel een schitterende update heeft gehad en alweer op versie 5 zit.

De client-server is uitgestorven..

Tegenwoordig is het leven als software ontwikkelaar makkelijker. De client-server is uitgestorven en alles dient via het web ontsloten te worden. Met alle moderne frameworks en componenten is dit perfect mogelijk! Proces software die de klant in gebruik heeft, kunnen we vaak integreren met onze maatwerk producten en eventuele applicatie integratie. Op deze manier wordt een software oplossing ook voor de klant met een kleiner budget een stuk interessanter.

Data dient overal en altijd beschikbaar te zijn

De vraag die we heden ten dage stellen is vooral welke (mobiele) apparaten we gaan ondersteunen, of eigenlijk liever, welke apparaten niet! Data dient overal en altijd beschikbaar te zijn.

  • Mocht u investeren in een standaard softwareoplossing, zorg er dan voor dat deze alle (realtime) mogelijkheden heeft om te integreren met moderne maatwerk software. Zo blijft u volledig flexibel en kunt u zelf bepalen welke processen u wilt automatiseren!
  • Saas oplossingen zijn alom vertegenwoordigd en deze gaan we steeds vaker zien! Een Saas oplossing is schaalbaar, flexibel en toegankelijk. Een decennium aan Saas ontwikkeling heeft ons geleerd dat de beperkingen steeds kleiner worden.
  • Platform onafhankelijkheid is een vereiste. Tien jaar terug voldeed een windows applicatiesoftware met een server backend prima. Tegenwoordig willen we op elk (mobiel) apparaat de data kunnen zien.

Als uw software oplossing meegaat met deze trends ben ik er van overtuigd dat deze voldoende duurzaam is om ook over tien jaar met een tevreden gevoel terug te blikken!