Applicatie integratie

Applicatie integratie: Effectiever en slimmer gebruik maken van gegevens.

Applicatie integratie: besparing in tijd en kosten.

Komt u het bekend voor dat meerdere applicaties binnen de organisatie gebruikt worden en daarbij apart van elkaar functioneren? Bij applicatie integratie worden één of meerdere applicaties met elkaar verbonden met als doel effectiever en slimmer gebruik te kunnen maken van dezelfde gegevens. Door deze applicatie integratie kunnen de processen binnen de organisatie optimaler functioneren. Naast het gemak kan dit een aanzienlijke besparing in kosten en tijd opleveren.

Eenvoudig

Een applicatie integratie kan op een eenvoudige manier gerealiseerd worden. Dit kan met een koppeling van een applicatie naar bijvoorbeeld uw boekhoudkundig systeem.

Vanuit de bedrijfskolom

Een andere vorm van applicatie integratie is wanneer u de applicatie integratie laat plaatsvinden vanuit de bedrijfskolom. Denk hierbij aan een koppeling vanuit uw organisatie met uw leverancier of producent op basis van uw productie- en/ of inkoopproces.

Integratieplatform

Bij een vorm van applicatie integratie kunt u denken aan een integratieplatform, zoals een Enterprise Service Bus, waarbij business-applicaties met elkaar worden verbonden en de uitwisseling van data eenvoudig tot stand kan komen.

Applicatie integratie: de voordelen

Het gebruik maken van applicatie integratie heeft diverse voordelen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Bij applicatie integratie worden één of meerdere applicaties met elkaar verbonden met als doel effectiever en slimmer gebruik te kunnen maken van dezelfde gegevens.
  • Door deze applicatie integratie kunnen de processen binnen de organisatie optimaler functioneren.
  • Naast het gemak kan bovenstaande aanzienlijke besparing in kosten en tijd opleveren.
  • Applicatie integratie is op verschillende manieren toepasbaar.

Soorten applicatie integraties

Een applicatie integratie kan op verschillende manieren worden ingericht. Dit kan eenvoudig gerealiseerd worden met een koppeling van een applicatie naar bijvoorbeeld uw boekhoudkundig systeem. Echter kunt u ook denken aan een integratieplatform, zoals een Enterprise Service Bus, waarbij business-applicaties met elkaar worden verbonden en de uitwisseling van data eenvoudig tot stand kan komen. Een andere vorm van applicatie integratie is wanneer u de applicatie integratie laat plaatsvinden vanuit de bedrijfskolom. Denk hierbij aan een koppeling vanuit uw organisatie met uw leverancier of producent op basis van uw productie- en/ of inkoopproces.

Onze aanpak

Een applicatie integratie kan een complexe aangelegenheid zijn. Om hier op een juiste manier mee om te gaan vinden wij het zeer belangrijk om samen met u te bepalen welke factoren van invloed kunnen zijn op de applicatie integratie. Hierbij brengen wij o.a. de mogelijkheden en risico`s in kaart. Dit heeft als doel om uiteindelijk een succesvolle applicatie integratie te kunnen realiseren. Afhankelijk van de complexiteit van de applicatie integratie en de architectuur bekijken we samen met u op welke wijze dit het beste ingericht kan worden.

Wilt u meer informatie over de het realiseren van een applicatie integratie (eventueel in combinatie met het ontwikkelen van een flexibele schil om uw huidige software)? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 voor een vrijblijvend gesprek.

Meer weten over applicatie integratie?