Applicatie integratie

Applicatie integratie: Effectiever en slimmer gebruik maken van gegevens.

Applicatie integratie: besparing in tijd en kosten.

Komt u het bekend voor dat meerdere applicaties binnen de organisatie gebruikt worden en daarbij apart van elkaar functioneren? Bij applicatie integratie worden één of meerdere applicaties met elkaar verbonden met als doel effectiever en slimmer gebruik te kunnen maken van dezelfde gegevens. Door deze applicatie integratie kunnen de processen binnen de organisatie optimaler functioneren. Naast het gemak kan dit een aanzienlijke besparing in kosten en tijd opleveren.

Eenvoudig

Een applicatie integratie kan op een eenvoudige manier gerealiseerd worden. Dit kan met een koppeling van een applicatie naar bijvoorbeeld uw boekhoudkundig systeem.

Vanuit de bedrijfskolom

Een andere vorm van applicatie integratie is wanneer u de applicatie integratie laat plaatsvinden vanuit de bedrijfskolom. Denk hierbij aan een koppeling vanuit uw organisatie met uw leverancier of producent op basis van uw productie- en/ of inkoopproces.

Integratieplatform

Bij een vorm van applicatie integratie kunt u denken aan een integratieplatform, zoals een Enterprise Service Bus, waarbij business-applicaties met elkaar worden verbonden en de uitwisseling van data eenvoudig tot stand kan komen.

Applicatie integratie: de voordelen

Het gebruik maken van applicatie integratie heeft diverse voordelen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Bij applicatie integratie worden één of meerdere applicaties met elkaar verbonden met als doel effectiever en slimmer gebruik te kunnen maken van dezelfde gegevens.
  • Door deze applicatie integratie kunnen de processen binnen de organisatie optimaler functioneren.
  • Naast het gemak kan bovenstaande aanzienlijke besparing in kosten en tijd opleveren.
  • Applicatie integratie is op verschillende manieren toepasbaar.

Meer weten over applicatie integratie?