De huidige generatie is opgegroeid met diverse mobile devices en dat zullen er in de toekomst waarschijnlijk nog meer worden. Steeds meer onderwijsinstellingen sluiten hier op aan. Als gevolg hiervan maken steeds meer onderwijsinstellingen gebruik van Wi-Fi ondersteuning door de digitaliseringsslag die het onderwijs maakt.

Toepassingen

Er zijn diverse toepassingen waarbij het Wi-Fi netwerk ondersteunend kan zijn. Hierbij kunt u denken aan toepassingen op het gebied van digitale leeromgevingen, leerlingvolgsysteem, VoIP etc. Op iedere gewenste locatie binnen uw onderwijsinstelling heeft u vervolgens toegang tot belangrijke gegevens, internet en email. Echter op welke wijze zet u de Wi-Fi ondersteuning voor uw organisatie in en hoe gaat u om met het beheer van uw Wi-Fi op de verschillende locaties?

Inrichting

Bij een goede inrichting van het Wi-Fi netwerk is het noodzakelijk om een scheiding aan te brengen tussen het docenten- en/of leerlingen en/of gastennetwerk. Immers niet iedere gebruiker is geautoriseerd tot bepaalde informatie, zoals organisatiegevoelige informatie. Daarnaast is de vraag hoe u ervoor zorgt dat de informatie, die via de mobile devices het netwerk verlaten, beveiligd is. Hoe gaat uw organisatie hiermee om en hoe beheert u deze mobile devices?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie en diverse Wi-Fi netwerken die we in het onderwijs hebben geimplementeerd. Of wilt u de demo bekijken? Neem contact op met Patrick Toenink via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in. Wij adviseren u graag.