Middels het toenemende gebruik van mobile devices, de toenemende vergrijzing en de nieuwe generatie ouderen, neemt de vraag naar Wi-Fi-ondersteuning in de zorg voor nu en in de toekomst alleen maar toe. Echter hoe zet u Wi-Fi in voor uw organisatie en hoe gaat u om met het beheer van uw Wi-Fi in verschillende gebouwen en/of (zorg)woningen?

Toepassingen

Er zijn diverse toepassingen die het mogelijk maken om effectiever te werken middels Wi-Fi ondersteuning in de zorg. Denk aan toepassingen zoals het direct bijwerken van patiëntendossiers middels mobile devices (zoals tablets), locatiebepaling en telefonie. Daarnaast kan het Wi-Fi netwerk ingezet worden om extra service te verlenen door een goed beveiligd Wi-Fi internet faciliteit voor uw cliënten en bezoekers te verzorgen. Dit maakt eenvoudig contact met bijvoorbeeld familie en vrienden mogelijk en kan zorgen voor een stuk afleiding om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Inrichting

Bij een goede inrichting van het Wi-Fi netwerk is het noodzakelijk om een scheiding aan te brengen tussen het zakelijke- en publieke netwerk. Immers niet iedere gebruiker is geautoriseerd tot bepaalde informatie, zoals bedrijfsgevoelige informatie en EPD`s. Daarnaast is de vraag hoe u ervoor zorgt dat de informatie, die via de mobile devices het netwerk verlaten, beveiligd is. Hoe gaat uw organisatie hiermee om en hoe beheert u deze mobile devices?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie en diverse Wi-Fi netwerken die we in de zorgbranche hebben geimplementeerd. Of wilt u de demo bekijken? Neem contact op met Patrick Toenink via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in. Wij adviseren u graag.