Belangrijk is om te bepalen welke cloud omgeving bij uw organisatie het beste aansluit. Dit is afhankelijk van uw huidige en gewenste situatie. Er zijn diverse manieren om het werken in de cloud in te richten, denk hierbij bijvoorbeeld aan Public of Private cloud. Ook een combinatie van Public en Private Cloud is een optie, de zogenoemde Hybride Cloud variant van het werken in de cloud. Welke type voor uw organisatie geschikt is, hangt af van verschillende factoren en de vereisten die u stelt aan de veiligheid.

Welke vorm is geschikt voor uw organisatie?

Vaak wordt het werken in de cloud met de publieke variant (public cloud) geassocieerd, waarbij de infrastructuur ter beschikking wordt gesteld aan meerdere ondernemingen. Op deze manier maakt u gebruik van de hardware, waarbij u de kosten kunt delen met de bedrijven die hierop zijn aangesloten. Heeft u te maken met zeer bedrijfskritische gegevens, dan zou het werken in de cloud vanuit een private cloud omgeving een geschikte variant voor uw organisatie zijn. Bij het werken vanuit een private cloud omgeving heeft u een volledig afgeschermde omgeving voor uw organisatie. Op deze manier kunnen bedrijfskritische gegevens zeer veilig worden beheerd. Goed om te weten is dat bij DataVisual uw data in een Nederlands datacenter wordt bewaard op uitsluitend A-merk apparatuur.

DV Cloud o.b.v. Community Cloud

Bij het afnemen van DV Cloud op basis van de Community Cloud deelt u met meerdere partners van DataVisual de DV Cloud dienstverlening. Uw voordeel hierin is een aanzienlijke kostenbesparing, omdat de kosten op hardware, opslag, onderhoud etc. gedeeld worden met relaties van DataVisual. Tevens heeft u geen omkijken meer naar de beheerwerkzaamheden, aangezien deze uitbesteed worden aan DataVisual. Door het uitbesteden van IT middelen beschikt u meteen over een technisch aanspreekpunt van een gewenst niveau. DataVisual zal hierbij vanzelfsprekend haar kennisniveau gegarandeerd op peil houden.

 DV Cloud o.b.v. Private Cloud

Indien u DV Cloud prefereert op basis van Private Cloud is het mogelijk om deze dienstverlening volledig op maat in gebruik te nemen. Het verschil is dat u enkel alleen de dienstverlening afneemt en daardoor beter in staat bent om wensen op maat voor u in te (laten richten).

DV Cloud o.b.v. Hybride Cloud

DV Cloud op basis van Hybride Cloud is een vorm van dienstverlening die bestaat uit een combinatie van twee of meer clouds (private/ community/ public). Binnen deze vorm van dienstverlening worden alle voordelen van een Community Cloud en Private Cloud met elkaar geïntegreerd waardoor u over alle gezamenlijke voordelen beschikt. DataVisual kan u prima adviseren en ondersteunen in de mogelijkheden specifiek voor uw organisatie.

Public Cloud

Een Public Cloud is een Cloud infrastructuur die ter beschikking wordt gesteld aan een grote markt. De afnemers van de dienst zijn geen eigenaar van de middelen. De aanbieder is eigenaar van de oplossing en het is niet altijd duidelijk van waar de oplossing wordt aangeboden. Het beheer en de controle ligt bij de aanbieder.