DataVisual prefereert een Linux besturingssysteem op vele vlakken, aangezien het een betrouwbaar en stabiel besturingssysteem is op het gebied van hosting. Het Linux besturingssysteem leent zich uitstekend om een schaalbare oplossing te bouwen en om grote clusters te kunnen realiseren. De mogelijkheid om vanuit het Linux besturingssysteem te clusteren komt de redundantie en bereikbaarheid ten goede.

DataVisual bouwt op basis van het Linux besturingssysteem high performance hosting, waarbij gebruik wordt gemaakt van SSL Offloading en caching. Zodoende kunnen we een goede snelheid genereren voor uw webapplicaties als deze dagelijks veel worden bezocht. Ook wordt het Linux besturingssysteem ingezet wanneer er een forse toename van het aantal bezoekers verwacht wordt van uw webapplicatie. Dit kan gebeuren bij bijvorbeeld marketingcampagnes.

Andere toepassingen m.b.t. het Linux besturingssysteem

Tevens kunnen wij o.a. voorzien in het opzetten van OTAP straten op basis van het Linux besturingssysteem. Er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kan het Linux besturingssysteem ook uitstekend dienen als Firewalls en Proxy`s. Een bijkomend voordeel van een Linux besturingssysteem is dat er geen licenties benodigd zijn, wat aanzienlijk kan schelen in de kosten.

Doordat het Linux besturingssysteem zeer stabiel is, kunnen hoge garanties worden afgegeven op de dienstverlening. Een bijkomend voordeel is dat DataVisual ook mee kan denken op andere ICT gebieden en daardoor u kan ondersteunen met bijvoorbeeld complete SaaS oplossingen tot het vastleggen van KPI`s middels Service Level Management.

Wilt u meer informatie over het Linux besturingssysteem en de mogelijkheden hierin voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.