Oudere domeinnaam

Het is mogelijk om uw website te bereiken via meerdere domeinnamen. Het kan zo zijn dat een oude website niet meer actief is waardoor u zodoende de bezoekers van de oude website via de domeinnaam automatisch laat doorverwijzen naar een website onder een andere domeinnaam. Op deze manier zorgt u ervoor dat de trouwe bezoekers in aanraking komen met de nieuwe website. Door middel van doorlinks kan dit gegenereerd worden.

Zoekoptimalisatie & andere commerciele doeleinden

Het is een misverstand dat nieuwe domeinnamen die rechtstreeks doorlinken naar een andere website zorgen voor de zoekoptimalisatie m.b.t. zoektermen in Google. Er zijn echter wel andere redenen waarom het interessant kan zijn:

  • Op het moment er onder de desbetreffende domeinnaam een website actief is. Wanneer de website voorzien is van inhoud (afgestemd op het desbetreffende zoekwoord), dan wordt deze meegenomen in de Google ranking.
  • Een domeinnaam laten doorverwijzen naar een andere website. Dit kan interessant zijn op het moment u weet dat er veel op het zoekwoord wordt gezocht. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort zoekwoord en zoekvolume.
  • Wanneer u offline via een eenvoudige domeinnaam wilt communiceren, bijvoorbeeld door middel van billboards.
  • Concurrentietechnisch kan het interessant zijn. Op het moment een zoekwoord interessant is voor meerdere aanbieders van hetzelfde product of dienst.

Wilt u meer informatie over zoekoptimalisatie? Neem dan contact op met onze partner eZense.