Wanneer u gebruik maakt van co-location dan wordt uw eigen server geplaatst in het DataVisual datacenter en heeft u zelf de controle over het beheer van uw server en het besturingssysteem. DataVisual draagt in dit geval zorg voor een betrouwbare datacenter omgeving. Co-location wordt in cloud termen ook wel Infrastructure as a Service (IaaS) genoemd. Denk hierbij aan een redundante (internet)verbindingen, switches en firewalls etc.

Co-location wordt met name gebruikt voor ICT omgevingen waaraan hoge kwalitatieve vereisten worden gesteld. De vereisten die aan de co-location ten grondslag liggen, zullen worden vorm gegeven in een SLA (Service Level Agreement). Vanuit dit vertrekpunt wordt bekeken hoe we dit zo optimaal mogelijk kunnen inrichten met daarbij duidelijk op elkaar afgestemde afspraken tussen u en DataVisual.

Meerwaarde

Het outsourcen van de serveromgeving heeft diverse voordelen, zoals:

  • U kunt gebruik kunt maken van de datacenter faciliteiten met uw eigen hardware en een fysiek gescheiden omgeving.
  • DataVisual kan ervoor zorgen dat continu de beschikbaarheid en prestaties van uw ICT-omgevingen in de gaten worden gehouden. Waar nodig kunnen er vervolgens verbeteringen worden aangebracht. Daarnaast zijn risico`s m.b.t. de externe beveiliging, stroomvoorziening, brand- en waterbeveiliging voor u afgedekt. DataVisual kan het tevens mogelijk maken om uw serveromgeving vanuit meerdere datacentra aan te bieden.

Indien u een uitgebreidere vorm van dienstverlening op maat wenst, dan verwijzen we u door naar de SPI delivery modellen. Wilt u meer informatie over co-location neem dan contact op met Patrick Toenink op het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in. Wij adviseren u graag.