Organisaties krijgen steeds meer te maken met toenemende bedrijfsdata, waardoor een kwalitatief goede back-up steeds belangrijker wordt. Daarnaast kan het een tijdrovende activiteit zijn om, in het geval van lokale back-up, op gezette tijden de media te verwisselen. Om dit proces gemakkelijker te maken kunt u uw back-up online laten uitvoeren.

Online back-up

Het voordeel van de online back-up variant van DataVisual is dat de back up zich bevindt in een beveiligd Nederlands datacenter, waarbij uw privé data redunant opgeslagen wordt. Op deze manier kan de kans op storingen, verloren data etc. tot een minimum beperkt worden. Tevens wordt volledig automatisch uw back-up verzorgd, waardoor u hier geen omkijken meer naar heeft. Afhankelijk van uw organisatie behoefte kan worden vastgesteld wat de back-up schedule dient te zijn. Evenals bij DV Cloud en Co-location is het mogelijk om uw data te hebben staan in meerdere datacenters. Een online back-up oplossing is flexibel in te richten op basis van de gewenste opslagcapaciteit.

Lokale back-up

In sommige gevallen kan het zo zijn dat het vanwege privacy overwegingen niet gewenst is om de back-up te laten uitvoeren vanuit het datacenter. Een andere reden om een online back-up niet plaats te laten vinden is bijvoorbeeld vanwege de beperkte bandbreedte en/of te grote hoeveelheid data, waarbij een online back-up niet wenselijk of lastig is. Zodoende biedt DataVisual naast de online back-up variant tevens een breed scala aan lokale mogelijkheden om uw back-up op een kwalitatief goede manier uit te voeren. Middels een lokale back-up behoudt u zelf de regie over de manier en tijdstippen waarop een back-up uitgevoerd dient te worden. Uiteraard kent het uitvoeren van een lokale back-up ook zijn risico`s. Het uitvoeren van een lokale back-up kan middels verschillende softwareprogrammatuur via verschillende media zoals bijvoorbeeld een NAS of Tape drive.

Mogelijkheden aangaande dienstverlening

DataVisual kan u ondersteunen met de software en implementatie ervan in uw ICT omgeving. Daarnaast is het mogelijk om de monitoring en bewaking van de back-up bij ons te laten verzorgen en, indien van belang, het terugzetten van de back-up. Eveneens kunnen wij voorzien in een restore test, waarbij gecontroleerd wordt of de gemaakte back-up data ook daadwerkelijk volledig en bruikbaar is.

Wilt u meer weten over de dienstverlening aangaande de back-up van uw data? Neem contact op met Matthijs Hutten op het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in. Wij adviseren u graag.