Leonie Lubbinge, Peter Schulting en Rens Moorman hebben de VIRO Criterium Cup Twente 2017 gewonnen. Lubbinge wist in de Ronde van Goor af te rekenen met Danique Braam, met wie ze tot nu toe een gelijkopgaande strijd voerde.

Schulting (elite/beloften) en Moorman (amateurs) hadden bij de mannen al een redelijk grote voorsprong en zagen die niet meer in gevaar komen. De Goorse wielerronde werd gewonnen door Kirsten Peetoom en Rens te Stroet.

Doordat er in de finalewedstrijd om de tien ronden werd gesprint voor de VIRO Criterium Cup Twente, er ook nog twee sprints waren voor het

DataVisual Sprintklassement én er meerdere premiesprints waren te vergeven, werd er zowel bij de mannen als de vrouwen om heel wat gestreden in Goor. Peetoom reed op die manier na een tussensprint al vroeg in de koers weg met Loes Adegeest en dat duo werd niet meer teruggezien door de rest. In de sprint was Peetoom de snelste. Het peloton sprintte om de derde plek, waarbij Annet Pit won. Lubbinge finishte juichend als vierde, wetende dat ze de eindzege binnen had.

Waar bij de vrouwen een goed gevuld peloton in Goor reed, was dat bij de mannen helaas anders. Voor een groot deel door de vrijwel complete afwezigheid van het enige Twentse clubteam, Volker-Wessels. En dat waar de VIRO Criterium Cup Twente toch eigenlijk vooral wordt georganiseerd om juiste de regionale coureurs een podium te geven. De renners die er wel waren stelden echter niet teleur en schotelden het publiek een fantastische koers voor.

Drie renners reden lang vooruit. Rens te Stroet, zijn Destil-Piels ploeggenoot Lars Olde Meierink en Wiebe Scholten (Sensa-Kanjers voor Kanjers) kleurden de koers. In de finale maakten echter nog vijf renners de oversteek en ontstond een kopgroep van acht, die opgejaagd werd door nog eens vijf renners. Te Stroet reed weg bij zijn medevluchters en de coureur uit Keijenborg kwam solo aan bij de finish. Achter hem sprintte Peter Schulting naar de tweede plaats, waarmee hij zijn eindzege echt veilig stelde, en werd Robin Lowik derde.