Het is een opvallende naam op de startlijst van de Ronde van Borne. Rijdend met het rugnummer 36 doet Terpstra donderdagavond mee. 

Nee niet Niki, drievoudig Nederlands kampioen en winnaar van Parijs-Roubaix, maar zijn drie jaar jongere broer Mike Terpstra heeft zich ingeschreven voor het tweede criterium in de VIRO Criterium Cup Twente. En de 30-jarige coureur uit Krommenie is daarmee ook direct een favoriet voor de winst in Borne.

Want hij mag qua uitslagen dan in de schaduw staan van zijn broer, ook Mike Terpstra was professional. In 2015 reed hij voor Team Roompot. Vorig jaar volgde een stap terug, maar met name dit seizoen heeft Terpstra laten zien dat hij nog erg sterk is. Zo won hij een week geleden solo de Hel van Voerendaal, een klassieker binnen de KNWU Clubcompetitie, waar hij Almeloër Wim Kleiman naar de tweede plaats verwees. En Kleiman was vrijdag juist de beste in Markelo. Eerder won Terpstra ook al de regiokampioenschappen, zijn thuiswedstrijd in Krommenie en de Ronde van Barendrecht.

Oud-profs in Borne

Overigens is het niet de eerste keer dat ex-professionals en renners uit de continentale topteams van start gaan in Borne. In het verleden combineerden vaker coureurs hun deelname met de Profronde van Almelo, die ook dit jaar de dag na de Ronde van Borne verreden wordt. Zo won Ronan van Zandbeek in 2015 voor Coen Vermeltfoort, die inmiddels bij Roompot-Nederlandse loterij terug is gekeerd in het profpeloton.

Foto: Mike Terpstra rechts, in de kleuren van Team Roompot.

(Bron en artikel: CriteriumCupTwente.nl)