Steeds meer werkzaamheden kunnen verrichten worden door uw computer op afstand over te nemen. We geven hierbij enkele voorbeelden op welke wijze dit kan plaatsvinden.

Computer op afstand overnemen vanuit de Service Desk

Wanneer u ondersteuning nodig heeft van onze Service Desk is het mogelijk om de computer op afstand over te nemen. De remote support tool van de Service Desk wordt in dit geval ingezet om dit te realiseren. Binnen enkele seconden kan de tooling de computer op afstand overnemen op iedere locatie waar u zich bevindt, mits er een werkende internetverbinding aanwezig is. Wij kunnen bijvoorbeeld uw computer op afstand overnemen bij u op kantoor, als u thuiswerkt of wanneer u in het buitenland zit. De Service Desk gaat vervolgens met u meekijken om vragen of incidenten op te lossen met als doel om u te ondersteunen bij een werkende ICT-omgeving.

Computer op afstand overnemen vanuit de Engineers

Naast de Service Desk maken ook de engineers gebruik van diverse tooling die de computer op afstand overnemen om remote beheer te verrichten. Voorheen gebeurde dit bij u op locatie, echter kunnen tegenwoordig ook steeds meer werkzaamheden remote worden verricht. Middels remote beheer wordt de computer op afstand overgenomen om reguliere onderhoud en beheerwerkzaamheden te verrichten. Het voordeel om de computer op afstand over te nemen is dat er sneller geschakeld kan worden, doordat wij m.b.t. uw werkplek de regie en daarmee computer op afstand kunnen overnemen. Dit kunnen wij buiten de doorgaande kantooruren verzorgen of terwijl u op afstand meekijkt. Indien u liever heeft dat wij de werkzaamheden bij u locatie verrichten, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden waarbij we de computer op afstand overnemen en/of bent u op zoek naar een ICT-dienstverlener die deze werkzaamheden voor u verricht? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.