Een beveiligde verbinding tot stand te brengen is afhankelijk van verschillende factoren. Welke eisen stelt u aan een beveiligde verbinding? Hoe komt op dit moment een beveiligde verbinding tot stand in uw organisatie?

Een beveiligde verbinding wordt o.a. gebruikt op websites, (web)applicaties en bijvoorbeeld bij beheer op afstand, waarbij vele opties mogelijk zijn. DataVisual kan voorzien in beveiligde verbindingen zoals VPN voor het koppelen van netwerken op basis van SSL. Maar denk ook aan het realiseren van een beveiligde verbinding met betrekking tot het uploaden van vertrouwelijke documenten etc.

Andere vormen van een beveiligde verbinding

Maar u kunt ook denken aan een beveiligde verbinding op het gebied van certifcaten voor o.a. websites en (web)applicaties. Dit is bijvoorbeeld ook van belang bij webshops waar transacties worden verricht. Een certificaat zorgt ervoor dat de verbinding gevalideerd is door een instantie die daartoe bevoegd is.

Een andere vorm van een beveiligde verbinding waarin DataVisual kan ondersteunen is een Mutual SSL verbinding. De Mutual SSL verbinding wordt gebruikt voor het veilig uitwisselen van vertrouwelijke gegevens. Bij een niet beveiligde verbinding kunnen man-in-the-middle-attacks worden opgezet, met als gevolg dat vertrouwde gegevens kunnen worden gelezen door mensen met verkeerde intenties. Dit houdt in dat onbevoegden tussen de verbinding gaan zitten met wie u denkt te verbinden.

Kortom er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van een beveiligde verbinding waarin DataVisual kan voorzien. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in. Wij adviseren u graag.