Tegenwoordig e-mailen we met zijn allen enorm veel. Op welke manier wordt het archiveren van de e-mails binnen uw organisatie gewaarborgd? Wat veel organisaties niet weten is dat alle zakelijke e-mails onder de wettelijke bewaarplicht van 7 jaar vallen. Organisaties hebben namelijk een fiscaalrechtelijke en een civielrechtelijke bewaarplicht voor alle bescheiden die de onderneming onderbouwen en daar vallen e-mails ook onder. Immers veel inkomende en uitgaande e-mails kunnen van administratieve of juridische waarde zijn. Archiveren is zodoende van belang.

Archiveren middels tooling

Het archiveren van e-mails kan middels een e-mailarchiverssysteem. De tooling zorgt ervoor dat op gebruikersniveau alle e-mails gekopieerd worden naar een externe opslag. Dit kan gelden voor inkomende, verzonden en verwijderde e-mail op ieder gewenst device (pc, laptop, tablet, smartphone). Naast het feit dat u (oude) e-mail snel kunt raadplegen voor operationele doeleinden biedt het ook andere voordelen. Het archiveren middels een e-mailarchiverssysteem haalt bijvoorbeeld automatisch de inhoud en bijlagen uit inkomende en uitgaande berichten en slaat deze vervolgens op. Middels deze wijze van archiveren heeft u tevens grip op het beheer van e-mails binnen uw organisatie. Ook op het moment een werknemer de organisatie verlaat. Tevens kunt u door het verplaatsen en daarmee archiveren van e-mail de belasting op de mailserver (drastisch) reduceren.

Wijze van archiveren

Er zijn diverse manieren waarop het archiveren ingeregeld kan worden middels de tooling. Denk hierbij aan archiveren op basis van afdeling, jaartal, werknemer etc.

Wilt u meer informatie over deze wijze van archiveren of bent u op zoek naar een ICT-partner die hierin kan voorzien? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.