Steeds meer organisaties kiezen voor een applicatiesofware vanuit het web ten opzichte van een lokale applicatiesoftware. Een applicatiesoftware vanuit het web brengt diverse voordelen met zich mee. Hierbij kunt u denken aan de wereldwijde toegankelijkheid van het platform en de applicatiesoftware vanuit het web is vanuit één locatie te beheren.

Wereldwijde toegankelijkheid

Doordat de applicatiesoftware vanuit het web draait op een centrale server die toegankelijk gemaakt wordt gemaakt via het internet, kan wereldwijd gebruik worden gemaakt van de applicatiesoftware. Met name bij applicatiesoftware voor extern gebruik ontkomt hier tegenwoordig niet meer aan vanwege de externe inlog en laagdrempeligheid om in te loggen. Applicatiesoftware vanuit het web kan daarnaast desgewenst toegankelijk worden gemaakt vanuit elke browser. Bij een lokale applicatiesoftware is dit uiteraard ook mogelijk, echter dient de applicatiesoftware geïnstalleerd te worden op de desktop.

Vanuit één locatie te beheren

Doordat de applicatiesoftware vanuit een centrale omgeving wordt opgeslagen, kunnen updates vanuit één locatie beheerd en geïnstalleerd worden. Hiermee zorgt u ervoor dat de beheerskosten geminimaliseerd kunnen worden ten opzichte van een lokale applicatiesoftware.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor applicatiesoftware vanuit het web voor uw organisatie? Wij adviseren u graag en hebben in de loop der jaren diverse applicaties ontwikkeld van MKB- tot enterprise organisaties. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.