AGC Glass produceert vele soorten vlakglas voor deuren, wanden, kozijnen en gevels. AGC Glass is een wereldwijde organisatie die beursgenoteerd is in Japan (Tokyo). 

Hiervan zijn twee fabrieken en een distributienetwerk in Nederland zijn gevestigd.  In 2015 zijn we met AGC Glass in gesprek gegaan over het ontwikkelen van software. Roel Prinsen, verantwoordelijk voor de ICT vertelt in deze case meer hierover.

Hoe de software is ontstaan..

“We hadden al een langere tijd de behoefte aan een klantportaal, waarbij de klant inzicht krijgt in de productinformatie en zijn nettoprijzen. Op een gegeven moment zijn we met DataVisual van gedachten gaan wisselen. Daarbij kwam al vrij snel naar voren dat we met behulp van het portaal ook klantorders wilden gaan genereren, om zodoende de klant nog beter te kunnen faciliteren. Aangezien de doelgroep vrij traditioneel is, gaan we het traject stap voor stap digitaliseren, waarbij we onze doelgroepen uiteindelijk willen ondersteunen met één one-stop-shopping concept. DataVisual begeleidt ons hierbij.”

Luisteren naar de reacties in de markt

“Het is nog even aftasten hoe de klant het portaal gaat ervaren en het zal mede afhankelijk van hen zijn hoe het platform geslepen gaat worden. De tooling is namelijk nog niet live. We zijn dan ook erg benieuwd en willen graag luisteren naar de reacties in de markt. Het doel met de ontwikkelde software is dat we voor de klant informatie op een eenvoudige manier beschikbaar gaan stellen. Hierbij zoeken we naar een goede balans tussen het online faciliteren van de klant en het persoonlijke contact. Zodra het assortiment aan glasproducten live gaat, zullen naderhand in de volgende fases andere assortimentsgroepen worden toegevoegd. We sluiten daarbij niet uit dat het portaal in de toekomst nog meer functies zal gaan krijgen!”

Samenwerking AGC Glass & DataVisual

“Kenmerkend aan de samenwerking met DataVisual is dat de communicatielijnen kort zijn. Dit kenmerkt zich doordat we snel op speaking terms zitten, snel de vertaalslag weten te maken van branche specifieke eigenschappen naar een generiek portaal en aanpassingen die worden ingeschoten snel worden opgepakt. Daarbij vinden we het enorm prettig dat DataVisual opportunities ziet die (ook) voor de langere termijn waardevol zijn”.