1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Cloud oplossingen: XaaS

Anno 2015 zijn de meeste mensen en bedrijven op de hoogte van het bestaan van diverse cloud oplossingen.  SaaS, Paas, IaaS, CaaS, MaaS, noem maar op. Al deze cloud oplossingen streven naar 'Everything as a Service'. Voor de ICT`ers onder ons is dit gesneden koek. Echter wat houden deze termen in voor de niet-ICT`ers onder ons..

SaaS, PaaS, IaaS

Software, Platform en Infrastructuur as a Service. Dit zijn eigenlijk de drie meest bekende varianten van werken in de cloud. Ze worden ook wel het SPI delivery model genoemd. Bij een SaaS oplossing wordt de software online aangeboden. PaaS is een dienst waarbij applicatiehosting voorzieningen zoals bijvoorbeeld een applicatie server, portaal, ESB (Enterprise Service Bus) en DBMS (Database Management System) als platform wordt aangeboden via het internet. Bij IaaS oplossingen worden IT-infrastructuurvoorzieningen (zoals o.a. servers, netwerkapparatuur en virtuele netwerken) gevirtualiseerd aangeboden via een netwerk (dit wordt ook wel co-location genoemd). In alle gevallen heeft u als organisatie geen omkijken naar het technische beheer van de gekozen dienst. 

CaaS

Communicatie as a Service. Deze twee zijn de misschien wat minder bekende termen. Onder CaaS vallen twee varianten: VoIP telefonie, waarbij er een IP telefooncentrale wordt geïnstalleerd bij u op locatie, en hosted telefonie waarbij de telefooncentrale in het datacenter staat. Bij beide varianten spreken we van bellen via een internetverbinden en ligt het technische beheer bij de dienstverlener en dus niet bij u als organisatie.

MaaS 

MaaS is qua term lastiger, maar brengt ons ook wat dichter bij de conclusie van dit verhaal. Als u Googled naar deze term i.c.m. 'cloud' (anders vind u de rivier) komen er diverse definities naar voren: management, metal, media en ga zo maar door. Er lijkt geen officiele benaming te bestaan, maar wij houden het bij 'Monitoring as a Service'. Dit houdt in dat u, wederom via internet, op afstand (locatie onafhankelijk) uw cloud-applicaties kunt monitoren en een proactieve houding kunt innemen.  

XaaS
XaaS, daarbij staat de X voor 'Everything'. We streven met z'n allen naar Everything as a Service. De bovengenoemde onderdelen zijn daarbij een begin en er zullen ongetwijfeld nog diverse diensten bijkomen. 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap