1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Cloud en Telefonie

Het woord 'cloud' is inmiddels voor de meeste mensen een bekend begrip geworden. Maar wist u  dat er ook cloud-telefonie, of tegenwoordig ook wel Communication as a Service (CaaS) genoemd, bestaat? In dit artikel laten wij u graag zien wat de mogelijkheden zijn van cloud-telefonie. 

 

VoIP

Telefonie op basis van cloud is bellen via het internet protocol, dit noemen we VoIP. VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Simpel gezegd is het bellen via een internetverbinding. Dit biedt de mogelijkheid van een standaard telefooncentrale, maar dan als online dienst. Naast het feit dat VoIP vele malen goedkoper is dan de traditionele telefonie, biedt het ook nog eens veel meer mogelijkheden en voordelen

Hosted telefonie

Naast VoIP bestaat de mogelijkheid voor hosted telefonie. Deze maakt onderdeel uit van VoIP telefonie. Bij hosted telefonie is de software gebaseerde telefoon centrale in het datacenter geplaatst. Het biedt de mogelijkheid om vaste en mobiele telefoons te koppelen dat ervoor zorgt dat u locatie onafhankelijk kunt werken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via de centrale de telefoniste die voor meerdere locaties gesprekken kan doorverbinden naar de juiste medewerker of afdeling binnen de hosted telefonie omgeving te laten plaatsvinden.

Stabiele verbinding

Indien u kiest voor cloud telefonie is het belangrijk dat u rekening houdt met de benodigde spraakbandbreedte. Het komt regelmatig voor dat bedrijven overstappen op cloud telefonie maar niet over voldoende bandbreedte of de verkeerde hardware beschiktken. Dit kan de nodige problemen opleveren met als gevolg dat u niet optimaal bereikbaar kunt zijn voor uw relaties. 

Wilt u meer weten over deze aspecten of bent u op zoek naar een partner die u kan adviseren over VoIP telefonie en/of het werken in de cloud? U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0547-380777.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap