1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Security steeds belangrijker

Er wordt meer geïnvesteerd in security van geautomatiseerde systemen ten opzichte van afgelopen jaren. Dit blijkt uit onderzoek dat onlangs naar buiten is gebracht door Computable. Maar liefst gemiddeld 56% van de ICT-investeringen worden besteedt aan security oplossingen in 2015.

Eén van de redenen is dat geautomatiseerde systemen steeds vaker bloot worden gesteld aan externe dreigingen. Denk hierbij aan bedrijfsspionage, chantage, digitale diefstal etc. Daarnaast blijkt dat ondanks deze externe dreigingen de grootste security problemen ontstaan door het gedrag van de gebruikers zelf. Uit onderzoek blijkt dat zij de grootste dreiging vormen voor de beveiliging van bedrijfsdata. Denk hierbij aan het werken in de cloud, een lokale omgeving, het gebruik van webapplicaties, SaaS oplossingen etc.. 


Het vormen van beleid

Om deze problemen te minimaliseren is het aan te raden een security beleid te vormen. Waar zitten de zwakke schakels in de beveiligingsstructuur en op welke wijze gaat uw organisatie hiermee om? Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een beveiligde verbinding of Mobile Device Management? Zonder een adequaat beleid blijft de onwetendheid bij werknemers een feit en kunnen cybercriminelen (ongestoord) hun gang gaan. Uit het onderzoek blijkt dat 45,5% van de ondervraagden een beleid hebben ontwikkeld. Echter 37,7% leeft deze strikt na.

Wilt u meer informatie over ICT-beveiliging en/of bent u op zoek naar een partner die u hierin kan ondersteunen? Wij adviseren u graag en zijn bereikbaar op het telefoonnummer 0547-380777.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap