1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Software bouwen kan je vergelijken met het bouwen van een huis

Bij het bouwen van software komt relatief veel bij kijken. Je kan het vergelijken met het bouwen van een huis. Geen enkele software is hetzelfde evenals de wensen en vereisten die gesteld worden om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier aansluit bij uw bedrijfsprocessen. 


Scope of works

Op het moment u een huis gaat bouwen gaat u nadenken over wat het ongeveer mag kosten en denkt u na over zaken als; waaraan dienen de ruimtes te voldoen? Wat is een geschikte indeling? Ga ik voor een luxe keuken of vind ik de badkamer belangrijker of allebei? Maar u zult ook nadenken over het toekomstig gebruik. Blijft de gezinssamenstelling over een aantal jaren hetzelfde? En wat vind ik de komende jaren belangrijk in mijn leven? Kortom er wordt een pakket van eisen gedefinieerd, waarbij u vervolgens de geschikte mensen om u heen zoekt die dit samen met u of voor u gaan realiseren. Bij de ontwikkeling van een SaaS oplossing zoals applicatiesoftware is dit eigenlijk niet anders. Aan de hand van uw wensen en vereisten wordt bekeken op welke wijze het ingericht kan worden en vindt er een scope of works plaats. De samenwerking is essentieel

Zoals een bouwteam ervoor zorgt dat alle werkzaamheden in goede orde worden opgeleverd, is een goed testteam bij de softwareontwikking van belang om te bepalen of het naar behoren functioneert. De samenwerking tussen de applicatieontwikkelaar en de klant is hierbij essentieel! Een bijkomende factor bij de ontwikkeling van software, zoals maatwerk software, is de rol van de eindgebruiker. Regelmatig zien eindgebruikers de software als een bedreiging voor hun werkzaamheden. Of de software voldoet in de ogen van de eindgebruiker niet op de wijze waarop de proces automatisering eigenlijk zou moeten plaatsvinden. Om dit te doorbreken is het van belang hen erbij te betrekken. Op het moment hij het daadwerkelijk ziet en ermee werkt, wordt pas duidelijk wat de meerwaarde ervan is.

Met een huis blijf je wensen houden

Als het eenmaal zover is en het wordt opgeleverd, dan valt alles op zijn plek en ziet u wat de inspanningen uiteindelijk hebben opgeleverd. Toch ontstaan er in de loop van de tijd bijkomende wensen zoals een mooi aangelegde tuin of vindt er na een bepaalde periode onderhoud plaats. In principe is dit bij het ontwikkelen van softwareontwikkeling niet anders. Denk hierbij aan bijkomende wensen op de huidige software of de applicatie integratie met andere software. 

Wilt u meer informatie over het ontwikkelen van bijvoorbeeld applicatiesoftware en/ of bent u op zoek naar een partner die u hierin kan ondersteunen? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap