1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

7 voordelen van cloud netwerken

Nu en in de toekomst worden netwerktoepassingen steeds vaker ondergebracht in de cloud. Denk hierbij aan toepassingen zoals hosted telefonie, cloud desktop, Wi-Fi integratie, Mobile Device Management, SaaS oplossingen zoals proces automatisering etc. Onze partner Aerohive benoemt in dit artikel 7 voordelen van cloud netwerken. 

 1. Snel uitrollen: afhankelijk van de provider kunnen vele cloud oplossingen binnen een paar dagen, uren of zelfs minuten gebruiksklaar worden gemaakt. Op deze manier kan de ICT-gebruiker relatief snel aan het werk met de nieuwe toepassingen. 
 2. Productiviteit: de configuratie en het onderhoud ligt veelal onder de verantwoordelijkheid van de cloud-partner zoals DataVisual. U of mogelijk de interne ICT-afdeling kan zich zodoende concentreren op andere ICT-gebieden.
 3. Mobiliteit: ICT-gebruikers hebben 24/7 toegang tot hun data op elke gewenste locatie vanwege het gebruik van diverse webapplicaties. Steeds vaker worden hierbij mobiele apparaten ingezet. Het enige wat benodigd is, is een device met een toereikende internetverbinding. 
 4. Minimale downtime: de cloudpartner verwerkt veelal alle updates van de cloud netwerktoepassingen en van de netwerkinfrastractuur in de avonduren of nachtelijke uren, daardoor is de downtime minimaal.
 5. Beveiliging: ondanks de bezorgdheid over het werken in de cloud, wordt er steeds meer aandacht besteed aan een strikt beveiligingsbeleid. Hierbij kunt u denken aan authenticatie, voorkomen van dataverlies, fysieke beveiliging van datacenters, bescherming tegen malware etc. 
 6. Lagere kosten: een kostenreductie kan plaatsvinden op diverse fronten denkend aan het niet zelf te hoeven aanschaffen van eigen apparatuur en software, de aankoop van upgrades, lagere stroomkosten, schaalbaarheid etc.
 7. Schaalbaar: cloud oplossingen zijn flexibel vanwege het feit er relatief snel capaciteit toegevoegd kan worden of weg te halen is. 

Er zijn dus diverse voordelen die het werken in de cloud voor uw organisatie vergemakkelijken. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of bent u op zoek naar een partner die u kan adviseren op het gebied van diverse cloud oplossingen? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap