1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Toepasbaarheid Wi-Fi

Welke Wi-Fi oplossing geschikt is, is onder anderen afhankelijk van de toepassing en omgevingsvariabelen die van belang zijn om een goed werkend Wi-Fi netwerk te kunnen inzetten en daarbij wifi problemen te voorkomen. Diverse Wi-Fi merken zijn hier voor in te zetten. Denk hierbij o.a. aan Ruckus en Aerohive.

Uiteenlopende toepassingen

In welke mate een merk geschikt is (met de desbetreffende oplossingen die daarbij geboden kunnen worden) is afhankelijk van de toepassing. Een Wi-Fi-netwerk kent hedendaags uiteenlopende toepassingen. De ene oplossing is nog geavanceerder dan de andere die ingezet worden op diverse locaties. Te denken valt aan een kantooromgeving in combinatie met het werken in de cloud en hosted telefonie op iedere gewenste locatie in een bedrijfspand. Of u kunt bijvoorbeeld denken aan een Wi-Fi oplossing waarbij logistieke processen geoptimaliseerd worden door bijvoorbeeld de magazijninrichting te automatiseren door middel van bijvoorbeeld maatwerk software en Wi-Fi handscanners. 

Omgevingsvariabelen
Naast de diverse toepassingen die het kent, is het van belang om bewust te zijn van de omgevingsvariabelen die van invloed zijn op een goed werkend Wi-Fi netwerk. Hierbij kunt u denken aan de beschikbare externe infrastructuur, aantal gebruikers of locaties, diverse materialen (staal, beton etc.) en soort data dat getransporteerd dient te worden. Niets is zo vervelend als u een Wi-Fi netwerk installeert en achteraf blijkt dat de connectiviteit en werking ervan te wensen overlaat. Om dit te voorkomen raden wij ten alle tijde aan om bij een nieuwe omgeving of een uitbreiding van een omgeving een netwerkanalyse en een Wi-Fi dekkingstest te laten uitvoeren, waarbij diverse metingen worden verricht om bottlenecks te onderscheppen en het juiste aantal en positie van de accesspoints te bepalen.


Wilt u meer weten over Wi-Fi toepassingen en de wijze waarop een Wi-Fi netwerk op een goede manier ingericht kan worden om wifi problemen te voorkomen. Of bent u op zoek naar een partner die u hierin kan faciliteren? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap