1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Securitylekken

Een goed ICT-beleid geeft mede aan op welke wijze er om gegaan wordt met de security binnen de organisatie en op welke wijze medewerkers hierin worden gefaciliteerd. Security lekken binnen organisaties kunnen leiden tot directe problemen, denk hierbij aan het verlies van data of imagoschade. Om deze gevolgen te beperken is het belangrijk te herkennen waar securityproblemen uit voortkomen. We zullen hierbij ingaan op drie voorbeelden die in de praktijk meermaals voortkomen:

 

Security-mindset

De security binnen een organisatie gaat verder dan de gebruikelijke anti-virus. Nog steeds zijn veel organisaties zich niet bewust van het feit dat een goed security beleid afhangt van meerdere facetten. Aan te raden is om de knelpunten in kaart te brengen en mogelijke risico`s te dekken vanuit een security-beleid (als onderdeel van het ICT-beleid) en de wijze waarop dit gefaciliteerd wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan on- en offboarding procedures, monitoring van diverse parameters of de wijze waarop er binnen de organisatie met privé mail omgegaan wordt.


Veilige opslag data in de cloud
Het afgelopen jaar kwam naar voren dat er miljoenen Dropbox-gebruikersnamen en wachtwoorden zijn gelekt. Op welke wijze is de beveiliging van uw data gewaardborgd bij het werken in de cloud, waarbij u kunt denen aan cloud oplossingen zoals cloud desktop, webapplicatie ontwikkeling, beheer op afstand, hosted telefonie, Mobile Device Management etc? Bij public cloud inrichtingen is dit vrijwel altijd op een uniforme centrale wijze ingericht. Wanneer er sprake is van een private of een hybrid cloud oplossing, dan zijn er vaak diverse mogelijkheden om de security af te stemmen op de wensen en vereisten van de organisatie. 

 

Onveilige wachtwoorden
De lekken hieruit voorkomen kennen we al dag en jaren. Nog steeds worden wachtwoorden vaak op een eenvoudige manier samengesteld of meermaals gebruikt. Slimmer is om in het wachtwoord geen voor de hand liggende woorden te gebruiken rondom u als persoon of de organisatie. Aan te raden is om dit ook vast te leggen in het security beleid.

Wilt u meer weten over dit onderwerp en/ of bent u op zoek naar een partner die u kan adviseren bij een goed security-beleid? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap