1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Ingebruikname Goudkluis

'Vanaf januari 2009 zal DataVisual een groot deel van haar serverkasten onderbrengen in de goudkluis van het oude DNB gebouw van Equinix' . Door de overname van Virtu door Equinix is eindelijk besloten de exploitatie van de oude goudkluis in Enschede als datacenter te realiseren. Deze is per 1 november opgeleverd en DataVisual zal als een van de eerste partijen een gedeelte van haar co-location hier onder brengen.

De goudkluis biedt voor u en ons een aantal voordelen t.o.v. gebruikelijke datacenters, zoals:

1. Veiligheid
De kluis, die oorspronkelijk door De Nederlandse Bank is gebouwd in de periode van de Koude Oorlog om in geval van een atoomaanval de opgeslagen goudvoorraad te beschermen, is voorzien van allerlei veiligheidsmaatregelen. Vanzelfsprekend betreft het meeste fysiek, maar zo is ze zelfs bestand tegen een EMP (electro magnetic pulse) en allerlei andere vormen van aanvallen. De servers, uw data en internet diensten staan er dus erg veilig.

2. Stroomvoorziening
Veruit de meeste datacenters in Nederland (en wereldwijd) kampen met grote stroom problemen. Enkele jaren geleden werd er vanuit gegaan dat servers veel ruimte in beslag nemen en er per kast 4 tot 8 Ampère afgenomen wordt. Tegenwoordig zijn servers echter veel compacter geworden, wat tot gevolg heeft dat in veel datacenters de kasten tot maximaal 40% gevuld kunnen worden en partijen die hier geen rekening mee hielden hebben door overbelasting veel downtime gehad. Dit gegeven heeft alleen in 2008 al tot het uitvallen van diverse grote datacenters in Nederland geleid, waar KPN, Telecity en NIHEF enkele voorbeelden van zijn.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap