1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Audits n.a.v. illegale licenties

De laatste jaren zien we steeds vaker dat overheden, instellingen en bedrijven geconfronteerd worden met software fabrikanten die hun omgevingen auditen. Hiermee wil de fabrikant veilig stellen dat er betaald wordt voor elke licentie die door de desbetreffende organisatie wordt gebruikt. De meeste audits vinden plaats door de BSA en Microsoft. De wijze waarop ze met uw organisatie in aanraking kunnen komen en de impact ervan verschilt per organisatie. 

De impact van de audits kunnen groot zijn voor organisaties. De boetes hiervan kunnen oplopen tot tienduizenden euro`s die betrekking kunnen hebben op diverse licenties. Hierbij kunt u denken aan licenties op het gebied van Microsoft, Autodesk, Adobe, Citrix, Redhat Linux besturingssysteem of applicatiesoftware zoals uw ERP PakketOm hoge boetes te voorkomen, voorzien te zijn van de laatste licentie updates en uw licentiebeheer op orde te hebben, kunnen wij voor uw organisatie het complete licentiebeheer verzorgen. 


Wat houdt het licentiebeheer in?

Alle licenties binnen uw organisatie die betrekking hebben op uw ICT omgeving en het desbetreffende domein worden hierbij in kaart gebracht (evenals de gekoppelde devices zoals pc`s, laptops, tablets, mobiele telefoons etc.) Middels het licentiebeheer worden licenties gemonitord en worden niet-actieve licenties vroegtijdig gesignaleerd en gecommuniceerd met een desbetreffend advies. Daarnaast worden voor u de licenties die aflopen en verlengd dienen te worden afgehandeld, zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. Mocht uw organisatie controle krijgen van de BSA of Microsoft dan kunnen wij de gehele communicatie hierbij verzorgen evenals het complete traject begeleiden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het licentiebeheer voor uw organisatie? Neem contact op met Michel Snitjer op het telefoonnummer 0547-380777.

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap