1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Trends 2015 e-commerce m.b.t. logistieke processen

Rondom e-commerce is er in 2014 veel veranderd rondom de logistiek en de daaraan gekoppelde logistieke processen. Denk hierbij aan de eerste operationele drones. Daarnaast bieden steeds meer webshops extra bezorgopties. Hoe ziet dit eruit voor 2015? 5 belangrijke trends werden onlangs op Frankwatching gepubliceerd die we met jullie willen delen.

Thinking global, delivering local

De belangrijkste ontwikkeling voor 2015 is de doorontwikkeling van de bezorging op de dag van bestelling. Amazon doet dit in de Verenigde Staten al langer bij iedere grote stad, maar ook Nederland mag er aan geloven. Met name doordat organisaties lokaliseren en fungeren als binnenstedelijk distributiecentrum. 

Alternatieve afhaallocaties

Naast de diverse afhaalpunten die in de loop der tijd zijn ontstaan van bijvoorbeeld PostNL, Kiala etc. worden er steeds meer alternatieve afleverlocaties ontwikkeld. Zo plaatste PostNL afhaalkluizen op drukbezochte stations. Ook onbemande kluizen in kantoorgebouwen maken een opmars. DHL is momenteel bezig in samenwerking met Volvo voor de bezorging van pakketten in de kofferbak van geparkeerde auto`s.


Retailer als logistiek dienstverlener

Een trend is dat steeds meer retailers zelf de pakketen bezorgen door te investeren in magazijnen en sorteercentra. 


24/7

In 2015 worden er verwacht dat er meer weekend- en avondbezorgingen zullen plaatsvinden, beleverd door meerdere vervoerders. Waar veelal pakketten overdag of `s avonds worden afgeleverd, verwacht men dat ook steeds meer de ochtend gebruikt zal worden voor beleveringen. Britten kunnen bijvoorbeeld hun Amazon bestellingen vanaf 6.30 uur ophalen bij de krantenkiosken.


Slimme sensoren en labels

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van slimme sensoren en labels. Denk hierbij aan het toepassen van de RFID technologie in combinatie met Wi-Fi. Een ander voorbeeld is de food sector die een van de snelst groeiende e-commerce sectoren is, waarbij het aantal gekoelde pakketjes steeds meer toeneemt. Temperatuursencoren kunnen hierbij ondersteunen om de versheid te monitoren gedurende de reis die het dient af te leggen.

Hoe gaat uw organisatie hiermee om? Bent u op zoek naar een partner die met u hierin kan meedenken en kan ondersteunen op het gebied van een webshop opzetten/ optimaliseren, applicatiesoftware, Wi-Fi etc. Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap