1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Geboden rondom het werken in de cloud

We worden steeds mobieler door de diverse varianten die het werken in de cloud mogelijk maken. Denk hierbij aan een SaaS oplossing (zoals maatwerk software), bellen via internet (hosted telefonie) of werken vanuit een cloud desktop. Om veilig te kunnen werken zijn er een aantal eenvoudige aspecten waarmee rekening gehouden kan worden:

 • De grootste kans op digitale narigheid komt voort uit lokale kwetsbaarheden. Om deze tegen te gaan is het aan te raden om updates op smart devices op te volgen, zowel het besturingsssysteem als de apps. 
 • Wees u bewust van het downloaden van apps. Onlangs verscheen een artikel op webwereld.nl waarin duidelijk werd dat de Windows store talloze nep-apps bevat die andere bedoelingen hebben dan de app suggereert te doen.
 • Zorg voor een goede Anti-malware protectie bijvoorbeeld door middel van de producten die Kaspersky heeft ontwikkeld.
 • Gebruik bij voorkeur vertrouwde Wi-Fi netwerken. Kwaadwillenden kunnen laptops namelijk inrichten als Wi-Fi hotspots met diverse uiteenlopende creatieve namen. Van 'McDonalds' tot 'Wi-Fi in de trein'.
 • Probeer weg te blijven van verdachte websites. Bij twijfel controleer de website via Scamadviser. Meermaals komt het voor dat webshops zeer professionele scamsites zijn.
 • Gebruik consequent uw wachtwoorden en vernieuw deze periodiek, zodat ze in verhouding staan tot het risico dat u ermee kunt lopen.

Wilt u meer weten over deze aspecten of bent u op zoek naar een partner die u kan adviseren over het werken in de cloud en/of de beveiliging ervan? Neem contact op met Michel Snitjer op het telefoonnummer 0547-380777.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap