1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

De mogelijkheden van B2B-commerce

B2B-commerce is lastiger dan B2C-commerce, doordat het proces complexer is en klanten steeds hogere verwachtingen krijgen. Hoe je hier het beste mee om kan gaan en de kansen in de markt hiermee kan benutten kwam ter sprake op het B2B e-commerce congres, waar diverse organisaties hun ervaringen deelden. Hierbij kunt u denken aan Elsevier, Nuon en Staples. Twee belangrijke peilers kwamen hierbij naar voren:Houdt het simpel voor de klant

Een belangrijke vraag is hoe u het voor de klant simpel houdt. Bij online B2B is er veelal (ongeveer 70%) sprake van meer dan twee beslissers. Daarnaast zijn er ook een aantal organisaties die meer dan vijf beslissers hebben. Om hier op een effectieve manier mee om te gaan is de strekking dat je geen één type klant hebt, maar diverse rollen en persoonlijkheden. Op welke wijze laat u de klant laagdrempelig met uw product of dienst in aanraking komen? Naast een website zijn er diverse mogelijkheden om uw klant in contact te laten komen met uw organisatie of om verkopen via het internet te stimuleren. Denk hierbij aan een webshop opzetten, een webapplicatie laten ontwikkelen, een Wi-Fi  netwerk of een app laten ontwikkelen.

Consumentenverwachting

Klanten krijgen steeds vaker hogere verwachtingen op basis van hun e-commerce ervaring die ze hebben als consument. Snel verouderde catalogi zijn bijvoorbeeld niet meer van deze tijd. De B2B klant wil steeds meer kunnen verglelijken, de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld reserveonderdelen te bestellen, blogartikelen lezen etc. Uiteraard is dit afhankelijk de type organisatie, want niet iedere organisatie kan deze mogelijkheden (optimaal) inzetten.

Bent u benieuwd op welke wijze uw organisatie online de B2B markt beter kan bedienen en bent u op zoek naar de mogelijkheden op welke wijze dit ingericht kan worden? Wij adviseren u graag. Neem contact met ons op met Dinant Getkate via het telefoonnummer 0547-380777.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap