1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Android gebaseerde toestellen vaker doelwit

Op dit moment draait bijna 85% van de mobiele apparaten op Android. Dit heeft als gevolg dat Android gebaseerde apparaten aantrekkelijke doelwitten zijn voor cybercriminelen die kwaadaardige programma`s ontwikkelen en verspreiden. Ten opzichte van vorig jaar is dit aantal behoorlijk gestegen.

In het eerste half jaar van 2014 zijn ruim 175.440 nieuwe unieke kwaadaardige programma’s voor Android gedetecteerd. Dat is 18,3% (32.231 kwaadaardige programma’s) meer dan in 2013. Om te bepalen hoe groot deze dreiging is heeft Kaspersky in combinatie met INTERPOL onderzoek gedaan naar deze dreigingen. De belangrijkste bevindingen uit dit onderzoek, dat onlangs verscheen, hebben we voor u in kaart gebracht.

De belangrijkste bevindingen

 • Gedurende de periode van augustus 2013 tot maart 2014 is het aantal aanvallen per maand bijna vertienvoudigd, van 69.000 in augustus 2013 tot 644.000 in maart 2014.
 • Het aantal gebruikers dat werd aangevallen nam eveneens drastisch toe, van 35.000 in augustus 2013 tot 242.000 in maart 2014.
 • 59,1% van de malware-detecties was gerelateerd aan programma’s die in staat zijn om geld van de gebruiker te stelen.
 • Ongeveer 500.000 gebruikers hebben minimaal één keer te maken gehad met mobiele malware die ontwikkeld was om  geld te stelen.
 • De meest verspreide kwaadaardige programma’s in de onderzoeksperiode waren Trojans die ontwikkeld zijn om smsjes te versturen. In totaal vormden zij 57,1% van alle detecties.
 • Het aantal modificaties voor mobile banking Trojans is gedurende twaalf maanden veertien keer toegenomen, van een paar honderd tot meer dan 5.000 stuks.

Hoe kunt u zich zo goed mogelijk tegen Malware weren?

Er zijn diverse antivirus producten van Kaspersky die hierop inspelen. Veelal is het netwerk, vaste computer en laptop voorzien van een antivirus programma. Echter wordt er regelmatig géén antivirusprogramma aangetroffen op mobile devices zoals tablets en mobiele telefoons en dat terwijl juist op deze toestellen steeds meer zakelijk dataverkeer plaatsvindt. Dit kan een behoorlijk risico zijn voor uw organisatie.

Wilt u weten hoe u zich hier tegen kan beschermen? Er zijn diverse mogelijkheden die hierop inspelen. U kunt hierbij al denken aan een basis Internet Security oplossing van Kaspersky dat diverse mobile devices beschermt. Matthijs Hutten adviseert u graag hierover. Neem contact met hem op via het telefoonnummer 0547-380777.

 

 

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap