1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Klantervaring: Voskamp Groep

Onlangs hebben we voor Voskamp Groep een centraal gemanagede Wi-Fi oplossing mogen leveren en implementeren, welke bedoeld is om de logistiek nog efficiënter te laten verlopen. Gerben Wijnberg, Manager ICT bij Voskamp Groep verteld zijn ervaringen over de Wi-Fi implementatie. 

De behoefte aan een Wi-Fi oplossing is ontstaan doordat we onze logistiek efficiënter wilden inrichten. De ondersteuning hierbij met behulp van Wi-Fi maakt dit mede mogelijk. Het is de bedoeling dat we met ons nieuwe ERP systeem in combinatie met de Wi-Fi handscanners de logistieke processen sneller kunnen doorlopen en daarnaast de foutmarge tot een minimum kunnen beperken. Daarnaast krijgen we meer grip op onze voorraad. 

Keuze Wi-Fi oplossing

De Wi-Fi oplossing die we hiervoor inzetten is het centraal gemanaged Wi-Fi netwerk van Aerohive. De reden dat we voor deze oplossing gekozen hebben, wordt bepaald door meerdere factoren. Zo is de Wi-Fi oplossing flexibel (cloud gebaseerd) en daarnaast schaalbaar, waardoor de oplossing makkelijk uit te breiden is op het moment we groeien. Daarnaast kunnen we vanuit één redundant opgebouwd centraal management systeem alle Wi-Fi toegangspunten vanuit de diverse vestigingen in Nederland beheren. 


De uitrol van de vestigingen

De pilotfase in Almelo is inmiddels gerealiseerd die we goed doorstaan hebben. Op dit moment zijn we druk met de inventarisatie van de 10 andere groothandelsvestigingen en de uitrol daarvan. We praten in totaal over een oppervlakte van ongeveer 36.000 m2. De samenwerking met DataVisual als partner loopt hierbij soepel en de werkzaamheden worden netjes uitgevoerd. Daarnaast zijn de communicatielijnen kort, waardoor we snel kunnen schakelen indien dit nodig is. Ook ontzorgen zij ons in de communicatie met derde partijen. 

Het streven is om aan het einde van het jaar voor een groot aantal vestigingen de eindbalans te kunnen voltooien met de Wi-Fi oplossing. Dit scheelt ons enorm veel werk. Ons doel is uiteindelijk om ook de andere vestigingen en kantoorruimtes te gaan voorzien van Wi-Fi, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de oplossing en de functionaliteiten ervan. 

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap