1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Nieuwe malware actief: TorrentLocker

Een nieuwe malware is actief in Nederland onder de naam TorrentLocker. Dit werd gisteren duidelijk toen een aantal Nederlandse organisaties gedupeerd werden door cybercriminelen. Lucratief is het zeker, het heeft ze inmiddels meer dan een kwart miljoen euro opgeleverd. De malware verspreidt zich via e-mails en heeft daarbij track & trace codes van TNT Post bij zich. Deze meldingen zien er als volgt uit:


Met een zogenaamde cryptolocker kunnen bestanden worden geïnfecteerd. Dit gaat razendsnel en kan uw bedrijf in enkele minuten plat leggen. Aangezien het een nieuwe vorm van malware is, zijn op dit moment diverse beveiligingsleveranciers aan het zoeken naar een oplossing om deze nieuwe vorm van mallware te bestrijden. 


Hoe kunt u het beste omgaan met de Torrentlocker?
Wanneer u e-mails binnen krijgt van met name TNT Post die u niet vertrouwd, dan raden wij u aan deze niet te openen. Doet u dat wel, dan loopt u de kans dat ook uw pc geïnfecteerd raakt met als gevolg dat (bepaalde) bestanden onleesbaar worden. De infectie kan zich vervolgens verspreiden naar de complete ICT-omgeving.

Hoe ziet een e-mail van TNT Post eruit?
Mocht u e-mails van TNT Post hebben ontvangen, dan kan er een melding zijn afgegeven dat uw zending klaar staat. Vervolgens wordt u doorverwezen naar een HTML-pagina, waarbij geïnstrueerd wordt hoe u de cybercriminelen kunt betalen, zodat uw bestanden worden ontsleuteld en malware vrij worden gemaakt. Helaas lost u hiermee het probleem niet op. 

Heeft u het idee dat uw pc of ICT-omgeving mogelijk al geïnfecteerd is of vertrouwd u het niet? Neem dan contact op met onze Service Dessk op het telefoonnummer 0547-380777. Zij adviseren u graag en kijken, indien nodig, op afstand met u mee.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap