1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

2020: ieder huis minimaal 100 sensoren

The internet of things wordt toepgepast bij diverse organisaties. Denk hierbij aan de mogelijkheden op het gebied van het werken in de cloud, zoals cloud desktop, hosted telefonie via een hosted voip centrale, een saas oplossing zoals maatwerk software of werkplekbeheerEchter wist u dat er wordt voorspeld dat ieder huis minimaal 100 sensoren krijgt die informatie verzamelen over wat we doen en hoe we leven?

Volgens Gartner wordt dit werkelijkheid en zal het uiteindelijk functioneren als één slim systeem dat ons ondersteunt en helpt. Diverse sensoren worden inmiddels al toepast bij huishoudens. Echter worden de technieken slimmer en wordt er steeds meer gemeten en hierop geanticipeerd. Denk hierbij aan de onlangs geintroduceerde iChef, een multifunctionele oven die naast gebruikelijke ovenfunctionaliteiten de mogelijkheid biedt om op basis van gerechten diverse instructies te verschaffen om het gerecht in elkaar te zetten.

Een ander voorbeeld waarbij steeds meer sensoren toegepast zullen worden, zijn de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing. Hierbij kunt u denken aan
 een silmme thermostaat die bijvoorbeeld een signaal afgeeft wanneer een raam openstaat en dit vervolgens met diverse apparaten kan communiceren. Om dit te kunnen bewerkstelligen dienen er verschillende sensoren op de ramen geplaatst te worden. Maar u kunt ook denken aan sensoren in combinatie met lichtschakelaars, kranen en electrische apparaten waarbij opdrachten gegeven kunnen worden aan het apparaat. Kortom de internet of things beloofd diverse mogelijkheden voor de nabije toekomst.

 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap