1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Kleine bedrijven nemen grote risico's met gebrek aan IT-strategiefocus

Volgens wereldwijd onderzoek van Kaspersky zijn kleinere MKB organisaties met minder van 25 werknemers het minst geneigd om de IT-strategie te zien als belangrijk onderdeel van de totale strategische keuzes. Met name wordt er tekort geschoten als het gaat om de prestatie van het internet en het databeveiligingsbeleid, denkend aan onder anderen een beveiligde verbinding, een draadloze internetverbindingMobile Device Management of anti-virus software.

Slechts 19% van deze wereldwijde organisaties noemt de IT-strategie als een van de belangrijkste aandachtspunten ten opzichte van 30% van de organisaties met meer dan 100 werknemers. Het ontbreken van IT-expertise wordt veelal als belangrijkste reden genoemd. Dit kan de nodige gevaren opleveren. Uit het Verizons 2013 Data Breach Investigations rapport bijkt dat de meer dan 30% van de datalekken en inbreuken plaatsvinden bij organisaties met 100 of minder werknemers.

Doelwit

Zodra ondernemers het web gebruiken voor betalingen, flexwerken, de opslag van klantgegevens etc. kan dit waardevolle informatie zijn waar cybercriminelen op azen. Bij kleinere MKB-organisaties is doorgaans de uiteindelijke opbrengt kleiner, maar het kost cybercriminelen relatief minder inspanningen om kleine MKB organisaties aan te vallen ten opzichte van grotere organisaties.

Wilt u meer weten over dit onderwerp en maatregelen die getroffen kunnen worden, zodat uw IT beter bestand is tegen kwaadwillenden van buitenaf? Wij adviseren u graag in combinatie met onze partner van Kaspersky. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0547-380777 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap