1. Superhelden gezocht
  Superhelden gezocht

  Wij zijn bij DataVisual altijd op zoek naar
  nieuwe aanvullingen op ons Dream Team.

 2. Voordelen van VoIP
  Voordelen van VoIP

  Wilt u locatie onafhankelijk kunnen bellen en gebeld worden,
  ongeacht met welk toestel u belt?

 3. Werken bij DataVisual
  Werken bij DataVisual

  Ben je op zoek naar een uitdagende baan?
  Wellicht worden dit jouw toekomstige collega`s.

Klantervaring Tecnotion

Onlangs hebben we voor Tecnotion B.V. een maatwerk applicatie ontwikkeld: een arbeidsmiddelenregistratiesysteem. Edo Boekholt, die verantwoordelijk is voor de ICT binnen de vestigingen in Nederland, China, Duitsland en Korea, vertelt zijn ervaringen aangaande de software ontwikkeling.


Wat was de aanleiding van de software ontwikkeling?

Onze core business is het ontwikkelen en produceren van lineaire motoren. Dit is een high-tech product dat toegepast wordt in een verscheidenheid aan industrieën, waarvan semiconductor de belangrijkste is. Doordat onze motoren met nanometer precisie gepositioneerd moeten kunnen worden, zijn de toegestane toleranties binnen ons productieproces uiterst minimaal. Dit betekent dat we zeer zorgvuldig om dienen te gaan met onze hulpmiddelen, zoals gereedschappen en mallen. We dienen de slijtage exact bij te houden, zodat de kwaliteit van het eindproduct gewaarborgd blijft. Voorheen gebruikten we voor deze registratie de applicatie van een toeleverancier. Deze kende echter een aantal beperkingen, waardoor de registratie niet optimaal kon verlopen. We vingen dit noodgedwongen op met behulp van Excel sheets. Dit is echter foutgevoeliger dan een geautomatiseerd systeem. Zodoende zijn we uiteindelijk in contact gekomen met DataVisual om een pakket op maat te laten ontwikkelen die deze processen voor ons beheert.


Wat houdt het arbeidsregistratiemiddelensysteem in?

Met het arbeidsmiddelenregistratiesysteem worden alle gereedschappen en andere hulpmiddelen die gelieerd zijn aan het productieproces bijgehouden en worden er op diverse meetpunten automatisch signalen afgegeven op het moment dat onderhoud of vervanging nodig is. Op deze manier kunnen we proactief gebreken voorkomen en zorgen we ervoor dat uitval door versleten tooling tot een minimum beperkt wordt. Daarnaast is het mogelijk om documentatie rondom het onderhoud vast te leggen in dit systeem, zoals onderhoudsrapporten, contracten en audits. In de toekomst zullen we de software gaan uitbreiden om ook meetgegevens van ons machinepark te registreren, zodat we ook daarop geautomatiseerd afwijkingen kunnen signaleren.


Hoe ervaren jullie de rol van DataVisual?

We zijn zeer tevreden over de rol die DataVisual vervuld heeft. We zijn een procesgerichte organisatie en zochten dan ook een partner die de kennis en kunde heeft om op procesniveau mee te denken. De Agile methodiek die DataVisual daarbij toepast sprak ons enorm aan en is zeer flexibel gebleken. Dit zorgde voor een zeer iteratief ontwikkelproces waarbij wij bij elke stap betrokken waren en er op elk moment bijgestuurd kon worden. Aspecten waar we van tevoren niet aan gedacht hadden en die tijdens het ontwikkelproces de kop op staken konden we zodoende stapsgewijs meenemen in de ontwikkeling van de software. Daarnaast konden we goed sparren met DataVisual gedurende de inventarisatiefase om te komen tot een heldere projectdefinitie waarin het gewenste eindresultaat centraal stond.


 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT-ontwikkelingen?

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2018 | Algemene voorwaarden | Sitemap